Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Du kan købe alverdens slags flødeost med forskellig smag. Men hvorfor ikke lave den selv – og få den allerbedste flødeost med soltørrede tomater og dild? Den er så nem at lave, smager himmelsk og passer godt til mange formål.

Jeg har ikke købt en flødeost med smag, siden jeg begyndte at lave min egen.

Hjemmelavet pålæg til lidt af hvert

Jeg har oprindeligt lavet pålægget med flødeost til en ganske enkel rugbrødsmad. Godt ristet rugbrød under og en dusk dild ovenpå – så er frokosten klaret. Men du kan selvfølgelig også bruge den:

  • Som del af en større påskefrokost, pinsefrokost, sommerfrokost … osv.
  • På små stykker ristet rugbrød som en lille velkomst-hapser sammen med et glas rosé.
  • I din madpakke. Fx med madpakkerugbrød, i sesamkranse eller en sandwichbolle.
  • Rullet ind i røget laks – som en lakseroulade.

Pynt med fx dild, røget laks, dampede asparges, radiser, sæsonens crudité eller små salatblade.

Andre hjemmelavede lækkerier til frokost?

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Flødeost med soltørrede tomater

Forretter, Morgenmad og brunch

Du skal bruge:

  • 200 g flødeost (1 bæger)

  • 125 g soltørrede tomater i olie (uden olien)

  • Et bundt hakket dild og gerne noget ekstra til pynt

  • Evt. lidt radiser til pynt

  • en smule salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Brug en stavblender: Put flødeost og soltørrede tomater i glasset, og blend – der skal stadig være synlige stykker soltørret tomat.

  2. Hak dilden, og rør den i ved håndkraft. Smag til med salt og peber.

  3. Server på rugbrød med ekstra dild og evt. radiser.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Flødeost med soltørrede tomater og dild

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.