Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Amerikanske pandekagerIngen brunch uden amerikanske pandekager! De her små tyksakker er både bløde, søde og svampede, som de skal være.

Og når du nu gør dig den umage med små pandekager, så gå lige det sidste skridt: Riv lidt citronskal i. Det smager fan-ta-stisk!

(Vil du gerne undgå mel, mælk og sukker i dine brunchpandekager, så tjek lige bananpandekagerne – de smager også sødt og dejligt og er lidt sundere).

Opskrift på amerikanske pandekager med kærnemælk

Du skal bruge:

1/2 l kærnemælk
3 æg
reven skal af 1 citron
250 g mel
75 g sukker
1/2 spsk natron
2,5 spsk bagepulver
25 g rapsolie

Lidt smør til at stege i.

Sådan gør du:

Pisk de våde ingredienser sammen. Tilsæt resten, og pisk sammen i hånden.

Hvis du bruger et decilitermål, er det nemt at dosere på panden. Bemærk: De hæver rigtig meget.

Hvis du har en speciel pande til små amerikanske pandekager, bliver der mange – omkring 45.  Hvis du laver dem større, bliver der sjovt nok færre :-)

Server med flydende honning, flormelis og frugt.

Tip: Hvis du ikke har kærnemælk ved hånden …

Det er vist længe siden, man kunne købe en halv liter kærnemælk i en lille karton. Så du får lige min mors – husholdningslærerindens – tip: Bland 1/2 liter mælk med 1 spsk citronsaft. Det smager ikke så godt at drikke, men i dine amerikanske pandekager fungerer det lige så godt som kærnemælk.

Og det modsatte tip: Hvad gør du med den anden halve liter kærnemælk?

Hvis du har købt kærnemælk og ikke orker at bage dobbelt portion (og det forstås – der bliver afsindig mange), så brug kærnemælken i dit bagværk. Gærbrød elsker syrnede mælkeprodukter, så du kan bruge kærnemælken i fx go’e gammeldags fødselsdagsboller, de lidt grovere tyrkiske sesamkranse eller de saftige gulerodsboller.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.