I Sydafrika fik vi serveret en græskartærte, der var SÅ lækker, at jeg er nødt til at gøre forsøget selv.
Blandingen af det søde græskar og de karamelliserede løg går afsindig godt i spænd med den salte feta – og spinaten. Et nyt hit i kategorien madtærte var født.
Tærte med græskar – du vælger
Du kan sagtens bruge både butternut squash og hokkaidogræskar i tærten – forskellen er bare, at butternut squash skal skrælles, og det er næppe nødvendigt med hokkaido.
I stedet for græskar kan du også lave tærten med søde kartofler, og de skal bare skures grundigt.
God madtærte med hytteost
Jeg holder meget af at bruge hytteost i mine tærter. Det er ikke så fedt, og det giver en mindre mælkeagtig konsistens end fx creme fraiche, synes jeg. Både i en tærte med græskar og feta og i et par af mine andre madtærter fra opskriftsarkivet. Se fx:
Vil du gerne spare lidt på fedtstoffet i tærtedejen, kan du finde en lidt mere fedtfattig grov tærtebund her.
Hej,
Tak for en skøn hjemmeside:-). Hvilken størrelse er den aflange tærteform, du bruger til butternut-tærten?
Kh fra Mai.
Hej Mai, tak for din søde besked :-) Tærteformen er 11×35 cm – faktisk lidt i underkanten til opskriften. Så nogle gange laver jeg en lillebitte galette af det sidste (søg på galette på bloggen, så kan du se princippet). Kh Bodil
Hej Mutti
Jeg vil prøve denne tærte, men jeg er usikker på, hvordan spinaten skal bruges? På forhånd tak.
Hej Lisbeth, jeg vender bare spinaten i fyldet, inden jeg putter fyldet i tærtebunden. Håber det giver mening ? kh Bodil
Hej Bodil,
Mange tak for denne opskrift.
Tror du at man kan fryse tærten inden man bage den og så bage den om en uge for eksempel?
På forhånd tak.
Anna
Hej Anna – umiddelbart vil jeg ikke tro, det er en god idé at fryse tærten (og friske æg) før bagning. Men du kan sagtens bage den færdig, køle den ned omgående – og så varme den, når den skal spises. Tø tærten helt op, inden du genopvarmer, og varm den så op i 15-20 min ved 150 °C (over-undervarme) eller 135 °C (varmluft). Håber det hjælper :-)
Kh Bodil