Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Min kylling i soya-karry er propfuld af årstidens grønsager. Faktisk skal man lede lidt efter kyllingen. Brug de grønsager, du elsker højst – her er mit personlige forslag.

Opskrift på kylling i soya-karry

7-800 g kyllingfilet i grove lunser
1/2 dl soya
en lille knold friskreven ingefær
2 fed hvidløg, knust eller hakket
saft af 3 mandariner
1 porre
2 gulerødder
1 lille stykke knoldselleri
1/2 squash
1/2 stk. broccoli
1 lille dåse bambusskud

2 tsk mild karrypasta
1-2 dl vand (eller en lille dåse kokosmælk)

Husk også:
Lidt olie at stege i. Ris eller båndpasta som tilbehør. Sæt ris over, inden du begynder at stege kyllingen.

Sådan:
Læg kyllingen i marinade af soya, hvidløg, ingefær og mandarinsaft. Snit så grønsagerne i tynde strimler – dog broccolien i små buketter og stokken i tynde skiver.

Varm olien i en sauterpande, og vend kyllingestykkerne i olien, til overfladen er lukket. Hæld så marinaden over, tilsæt karrypasta og grønsagerne lidt ad gangen. De grønsager, der skal stege længst, skal i først. Til sidst broccolien, som ikke må få mere end 3 minutter. Vend rundt undervejs. Og spis så bare løs – det her er vitaminer og proteiner i superaftapning!

Tip:
Grønsagerne kan du skifte ud efter humør, køleskabsbeholdning og smag. Tag fx aubergine, champignons, fennikel, rød peber …
Mandariner kan erstattes af et par appelsiner. Mandarinerne kom oprindeligt ind i billedet, fordi vi havde alt for mange i køleskabet.

Vi plejer at lave retten uden kokosmælk, men kom til at hælde en lille dåse i. Uh, det smagte (også) godt.

 

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.