Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Indisk kylling-kartoffelgryde2Indisk kylling-kartoffelgryde er en god one-pot dinner. Nem at lave. Der er masser af varme krydderier i, og med kartoflerne bliver det også en mættende ret – med masser af smag.

Opskrift på indisk kylling-kartoffelgryde

Du skal bruge:
400 g kyllingefileter
2 hakkede løg
4 fed hakkede hvidløg
6 nelliker
12 kardemommekapsler
3 kanelstænger
5 laurbærblade
1 tsk garam masala
2 tsk finthakket frisk ingefær
2 tsk stødt koriander
4 dl græsk yoghurt (helst 10 %)
1 lille dåse tomatpuré
4 dl vand
6 kartofler skåret i skiver
salt
peber

Marinade:
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk salt
Lidt chili

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingefileterne små stykker. Læg kødet i en skål og bland det med marinadeingredienserne. Lad det ligge i skålen i ca. en halv time.
  2. Hæld olie i en gryde, og steg løgene og hvidløgene. Kom nelliker, flækkede kardemommekapsler, laurbærblade, kanelstænger, koriander, garam masala og ingefær i gryden og rør konstant rundt.
  3. Kom kødet i gryden og brun kyllingestykkerne.
  4. Hæld derefter resten af yoghurten ved og rør rundt.
  5. Hæld til sidst vand, kartofler og tomatpuré i gryden, og lad det hele simre ved lav varme indtil kartoflerne er møre – cirka en halv time.
  6. Smag til med salt og peber.

Server med fx ris, en frisk salat, dhal og naan bread.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *