Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Det er næsten gået sport i at bage arabiske fladbrød hjemme hos mig. Det er nemt og hurtigt, og her får du også ideer til fladbrød med fyld.

Det smarte ved fladbrød er, at de kan bruges til lidt af hvert. Til gryderetter, som wraps, til madpakkebrød. Og så behøver man ikke engang en ovn. Med andre ord: Jeg har for alvor opdaget potentialet i arabiske fladbrød.
Fladbrødene bager jeg i alverdens afskygninger. Det er nemt, det er hurtigt, de er superanvendelige, og så er det også lidt sjovt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du kan sagtens lave sprøde chips af dine fladbrød. Bare skær dem i trekanter, og rist dem i ovnen ved 175 grader varmluft, til de er sprøde (5-10 minutter). Hold øje, så de ikke bliver for mørke.
Hvis du køber arabiske fladbrød hos din grønthandler, er de fleste bagt på hvidt mel. Jeg er fan af lidt mere bid, så jeg har bagt mine på rent stenkværnet hvedemel med alle skaldele.
Du kan sagtens bruge almindeligt hvedemel også.
I nogle kulturer bager de fladbrød helt uden gær – det giver et kompakt brød. Jeg kan godt li’ det lidt luftige fladbrød, så jeg bruger en lille smule gær og lader dejen koldhæve et halvt eller et helt døgn (alt efter hvornår jeg kommer i tanker om, at der skal fladbrød til aftensmaden).
Du kan også gi’ dejen et ekstra skud gær og bare lade den hæve 1 times tid.
Fordelen ved koldhævningen er – ud over, at brødet smager af mere og holder sig bedre – at du kan komme ind ad døren og have fladbrød klar en halv time efter.
Krydderier i brød er en sag for sig. Der SKAL jo fx kardemomme i hveder. Jeg putter også gerne rosmarin i mine rugknækbrød, og rosmarin smager rent fantastisk i grovbrød, der ikke lige skal bruges til marmelade eller nutella.
Så mine fladbrød får også et skud ekstra smag. Her har jeg brugt både frisk og stødt koriander sammen med lidt stødt spidskommen, men du kan også bruge friske andre krydderier og krydderurter efter smag. Fx ramsløg i sæsonen.
Alt efter humør og køleskab kan du fylde dine fladbrød med alverdens gode sager. Mix din egen favorit ud fra fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)