Scan for at gå til opskrift
Arabiske fladbrød med fuldkorn
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet 1 time t 30 minutter min
- 4 dl vand (lillefingerlunt)
- 30 g gær
- 2 tsk sukker
- 550 g mel (gerne med op til 20 % fuldkorn. Evt. lidt mere)
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 håndfuld frisk koriander (valgfrit)
- lidt ekstra mel til udrulning
Opløs gær og sukker i vandet, og lad det hvile 5 minutter, mens du finder resten frem.
Hak koriander groft, hvis du bruger. Ælt så dejen godt sammen, til den er blank – giv den gerne 5-10 minutter i røremaskinen, eller ælt så længe du orker på bordet. Saml den i en kugle.Tip: Groft mel suger mere væde end fint mel – så vær varsom med melmængden, hvis du bruger groft mel. Placer dejen i en skål. Dæk med låg eller plast. Lad den hæve 30-60 minutter på køkkenbordet.
Ta’ dejen ud på bordet, og del den i 8 stykker.
Sæt varme på en stor pande (ikke max, men nok over middel). Rul det første brød ud. Der må gerne være overskydende mel på. Smid brødet på panden. Vend det, når det er boblet godt op, og lad det få farve på den modsatte side også.
Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.