Indisk mad – krydrede opskrifter med smag af Indien

Når maden skal være mere autentisk indisk, skal du bruge hele krydderier, som du varmer op på en tør pande først og støder i en morter. Men, jeg ved det, de fleste af os skyder genvej og bruger stødte krydderier. Og mellem os sagt: Det kan altså også smage ganske fortryllende.

I nogle af opskrifterne gør jeg lidt både-og – bruger frisk chili og ingefær, hel kanel og hel kardemomme. Og supplerer med stødte krydderier.

De fleste indere er hinduer, og det betyder, at de generelt spiser mindre kød end de fleste andre. Som religion.dk skriver: Man må spise det man har lyst til, men hindusamfundet praktiserer og anbefaler vegetarisk spisning, idet man mener, at kød fremmer visse aggressive egenskaber hos mennesker, mens vegetarmad passiviserer menneskers aggressioner.

Så værsgo’, her får du alle mine indiske opskrifter. De fleste er fredelige vegetarretter, men mange af dem giver alligevel dine smagsløg et kækt, krydret smæld at vågne på!

Jeg håber, du finder noget, du får lyst til at prøve.

Velbekomme!