Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Key lime pie er klassisk amerikansk dessert – frisk og syrlig og supernem at lave. Her som minitærter i muffinforme.
Elsker du den syrlige og cremede smag af key lime pie? Og må det gerne være lidt nemt? Så er min opskrift på key lime pie muffins lige noget for dig. Perfekt til portionsanretning og nem at lave. En frisk og lækker dessert, der kombinerer sprød kiksebund, silkeblød limecreme og flødeskum på toppen
Er jeg den eneste, der har drømt om key lime pie – men aldrig lavet den, fordi det sikkert var besværligt?
Så lad mig starte med at lægge den idé godt og grundigt i graven. Det er overraskende nemt at lave både kiksebunden og det syrlige, cremede fyld.
Tre af tricksene er:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Key lime pie er en klassisk amerikansk dessert, der stammer fra Florida Keys – du ved, den lange, tynde stribe øer, der ligger i den sydlige ende af Florida. Man kører over et utal af broer for at nå helt ud til Key West.
Jeg var faktisk på turen for nogle år siden, hvor vi besøgte venner i Miami, men jeg fik aldrig key lime pie … Det er der nu rettet op på.
Den traditionelle opskrift laves med små, aromatiske key limes, men du kan sagtens lave den med almindelige limes. Key limes er mindre end de almindelige limes og lidt mere aromatiske i smagen – og der er kerner i! Men altså, brug de limes, du har adgang til. De smager skønt.
Umiddelbart er der flere gode grunde til at bage key lime pie i muffinforme: Så er det nemt at portionsanrette til det antal gæster, du har (eller den familie, du har). De er rigtig fine på et dessertbuffet (eller som et sødt punktum til brunch). Endelige er bagetiden lidt kortere (ikke at det betyder det store, men alligevel …)
Opskriften her er ret klassisk, men der er stadig plads til variation. Prøv fx:
Kan jeg lave dem dagen før?
Ja, faktisk bliver smagen endnu bedre, hvis de får lov at trække i køleskabet natten over! I opskriften skriver jeg, de skal køle i 2-3 timer, men de kan sagtens stå på køl til dagen efter. Vent dog med at pynte dem med flødeskum og lime til lige før servering.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst?
Opbevar de små key lime pies i en lufttæt beholder i køleskabet. De holder sig friske i op til 3 dage.
Det skulle man måske ikke lige tro, men JA, det kan du godt! Bare sørg for at fryse de små pies, så de ikke står for tæt – du kan altid pakke dem tættere, når de er gennemfrosne.
Og vent med at pynte dem, til de skal serveres …
Selv bagte jeg mine key lime pies til gæster, men jeg havde ikke 12 gæster. Derfor valgte jeg at bage den i muffinforme, så der var én til hver. Eller to, syntes min datter, så det fik hun. Og resten kom i fryseren til en anden god gang.
Når du tør dem op igen, så gør det i god tid i køleskabet.
Jeg kan ikke 100 % afvise, at bunden bliver lidt mindre sprød, men vi har gladeligt guffet vores sidste key lime pies som en hurtig dessert siden.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)