Scan for at gå til opskrift
Key lime pie - mini-desserter
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 3 timer t
Samlet 3 timer t 40 minutter min
Bunde
- 120 g havrekiks (eller digestive)
- 2 spsk farin
- 60 g smør
Lime pie fyld
- 1,5 dl limesaft (6-7 limes)
- 250 g kondenseret mælk
- 3 æggeblommer (store, stuetemperatur)
Bund
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Beklæd en 12-styks muffinform med papirforme (jeg brugte cupcake-papirforme).
Knus kiksene i en minihakker sammen med farin.
Smelt smørret, og rør kiksekrummerne i, til det er godt blandet.
Fordel blandingen ligeligt i de 12 muffinforme – ca. 1 stor spiseskefuld pr. form.
Pres forsigtigt blandingen ned i til en jævn bund (pres fx med bunden af et lille glas).
Bag dem i 5 minutter, eller til de er let gyldne. Tag ud af ovnen, og stil til side.
Imens, klargør fyldet:
Pisk limesaft, kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål, indtil massen er ensartet.
Fordel fyldet i muffinformene, næsten op til kanten. Ovnen skal stadig stå på 175 grader.
Bag de små pies i 12-15 minutter, eller indtil fyldet lige netop har sat sig. Så snart den første begynder at boble i kanten, skal de ud. De skal ikke tage farve.
Lad dem køle helt af i formen på en bagerist i ca. 1 time.
Når de er kølet af, sæt dem i en lufttæt beholder og stil dem på køl i mindst 2-3 timer, indtil de er helt faste.
Top med flødeskum lige før servering, pynt med tynde skiver lime og lidt fintrevet limeskal.