Hytteostcreme med pesto
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Hytteostcreme med pesto

Hytteostcreme er en virkelig nem, luftig creme - god som dip til alt fra vegetarfrikadeller til grillmad og bowls.

Hytteostcreme er en virkelig nem, luftig creme, du kan twiste med smag helt som du vil. Cremen er en god dip til alt fra vegetarfrikadeller til grillmad og bowls.

Her har jeg lavet den med pesto, fordi den skulle passe til noget i italiensk stil med basilikum og parmesan.

Nem dip med protein og smag

Hytteost er nok en af de ting, jeg oftest ser på frokostbordet i mit kontorfællesskab. Hytteost går med alt muligt, ofte bare sammen med rugbrød, tomater og avocado.

Men hytteost kan sandelig også noget andet! Når du blender den, kan den blive en let, luftig og glat creme, som du nemt kan give smag af alt muligt. Her pesto, men prøv fx også hvidløg og krydderurter, soltørrede tomater eller lidt bagte grøntsager.

Jeg bruger den, som jeg ellers bruger en fetacreme eller en hummus.

Hytteostcreme med pesto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet 10 minutter
Giv de første stjerner!
Den nemmeste creme – lækker som både dip og som spread i din sandwich.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 2 dl hytteost (4 %)
  • 2 spsk pesto (eller lidt mere)
  • ½ citron (skal og lidt saft)
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Tilbered hytteostcremen i en minihakker (eller foodprocessor): Blend hytteost, pesto og citronskal til en glat creme. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Prøv hytteostcreme til alt muligt!

Jeg lavede hytteostcremen til nogle squashfrikadeller, hvor jeg savnede en dip, der passer ind i det italienske køkken:

Squashfrikadeller med parmesan
Squashfrikadeller med parmesan er en nem hverdagsfavorit, der passer til lidt af hvert. Prøv med en salat, en dip og fladbrød, for eksempel.
Gå til opskrift
Squashfrikadeller med parmesan

Hytteostcremen vil helt sikkert også være god som fx:

  • Spread i en sandwich
  • Som bund for bagte grøntsager – bred den ud på et fad, og fordel grønsagerne over. En nem forret, fx med lidt brød til
  • Tilbehør til andre vegetarfrikadeller
  • Som dip til grønsagsstave eller kartoffelfritter.

Du kan også blende et æg med i dippen og bruge den som creme i bunden af en nem butterdejstærte á la denne her:

Butterdej med asparges og tomater
De små butterdejstærter med asparges og tomat er geniale til frokost, forret – eller som hurtig aftensmad med en grøn salat til.
Gå til opskrift
Butterdej med asparges og tomater
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: