Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Den bedste hybemarmelade jeg har smagt - og så er den endda min egen. De smukke hyben er kommet i orange selskab - med masser af smag!
Hybenmarmelade har aldrig stået øverst på min marmeladeliste, men når jeg går tur ved kysten, falder jeg over hyben i hobetal. Og så kommer nysgerrigheden alligevel op i mig. For pokker, de er jo smukke. Og gratis! Man må da kunne få dem til at smage af noget.
Og jo, det er i den grad lykkedes. Godt med syre fra både appelsin, citron og grape gjorde underværker!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg vil faktisk gerne holde af hyben, men min skepsis over for hybenmarmelade er ikke helt ubegrundet. Jeg har jo smagt det nogle gange, fx til ostebord eller hos andre hybenentusiaster, men jeg har aldrig rigtig fundet charmen ved det. Men med lidt research lykkedes det alligevel …
Jeg gik selvfølgelig på jagt på nettet. Min sommerhusnabo havde snakket om vanilje, men jeg var nok mere til noget, der bider. Min favoritmarmelade er min søsters lidt bitre orangemarmelade, så det var retningen …
Og det var der selvfølgelig nogen, der havde tænkt før mig. Med inspiration fra Thomas gav jeg mig til at rode efter citrusfrugter i køleskabet. Her fandt jeg både et par mildest talt indtørrede appelsiner fra i vinter, friske økologiske citroner og et par grapefrugter. Der var håb!
Det gode ved at koge marmelade er, at man kan justere lidt undervejs. Jeg blev ved med at tilsætte citrusfrugter, til jeg synes, jeg fik den rette syrlighed.
Jeg bruger også væsentlig mindre sukker end de fleste andre. Sådan kan jeg godt lide marmeladen – men du kan selvfølgelig justere. Smag dig frem.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)