Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hybenmarmelade med appelsin, grape og citron

Hybenmarmelade med appelsin, grape og citron

Antal 3 glas
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 350 g hyben (rensede)
  • 400 g appelsin- og grapefrugt (rensede fileter. Sæt sammen efter smag – grape gør marmeladen mere bitter)
  • 2 citroner (øko, skal og 3/4 dl saft)
  • 400 g rørsukker
  • geleringsmiddel
  • konserveringsmiddel

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at rense dine hyben. Jeg skyllede mine, knækkede blomsten af og flækkede dem allesammen først med en skarp kniv. Derefter kom så det ‘sjove’ arbejde med at skrabe frøene ud. Skær hybenene i kvarte.
  • Skyl citrusfrugterne, og riv skallen af 1 citron.
  • Skær skallen af appelsin og grape, og frigør fileterne. Det er også et tålmodighedsarbejde. Fileterne må gerne gå i stykker.
  • Pres citronsaft.
  • Kog nu al frugt og citronskal op og lad det koge godt igennem en times tid, måske lidt mere. Dine hyben skal blive godt møre. Rør rundt ind imellem, så den ikke brænder på.
  • Tilsæt sukkeret (gem 1 teskefuld), og kog videre uden låg et kvarters tid. Rør lidt rundt undervejs.
  • Skold dine marmeladeglas, og skyl dem med konserveringsmiddel.
  • Tag marmeladen af varmen, og bland den sidste tsk sukker med geleringsmiddel (se dosering på emballagen). Rør det ud i marmeladen, til sukkeret er opløst. Tilsæt konserveringsmiddel – se dosering på flasken.
  • Hæld hybenmarmeladen på glas, og skru låg på. Lad den køle helt af.