Galette med squash, hytteost og laks

Galette med squash, hytteost og laks er en rigtig forårsret, du kan lave hele året. Et let og lækkert måltid til frokost eller aften.

Opskrift på nem galette med squash

Der er noget med nye grønsager, forårsfornemmelser og laks, ikke? Det var i hvert fald anledningen, da jeg fandt på at bage med galette med hytteost og toppe den med både grillet squash og varmtrøget laks.

Nu siger jeg forår, men jeg snød alligevel lidt og grillede de tynde skiver squash på min grillpande og ikke udenfor på grillen. Men jeg lover, at jeg bruger grillen til sommer!

Alt i alt får du en lidt rustik galette, der smager af forår (hele året) – og den er klar på under en time. Perfekt til frokost eller aftensmad. Bare server en salat til.

Du kan naturligvis sagtens lave galetten vegetarisk, uden laks.

Galette med squash, hytteost og laks

Galette med squash, hytteost og laks

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 55 minutter
Giv de første stjerner!
En grøn galette med et lidt rustikt look – lange grillede skiver squash ovenpå en bund af hytteost og parmesan. Og varmtrøget laks på toppen. Uhm.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 200 g mel (jeg bruger stenformalet, sigtet mel)
  • salt
  • 1 dl yoghurt naturel

Til fyldet skal du bruge:

  • 200 g hytteost
  • 2 æg
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt forårsløg
  • olivenolie (til panden, evt.)
  • 2 squash (ca. 500 g)
  • 50 g parmesan
  • 1 citron (økologisk)
  • olivenolie
  • flagesalt
  • balsamico glaze (valgfrit)
  • 20 g pinjekerner
  • 125 g varmtrøget laks (valgfrit)

Sådan gør du: 

Start med bunden:

  • Gør et stykke bagepapir klar – læg det evt. i en tærteform af metal eller en tærtering.
  • Til galette-dejen: Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og rul den ud til en cirkel, ca. 35 cm i diameter. Placer den på bagepapiret, og sæt den i køleskabet, hvis der er plads. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Så til fyldet:

  • Rør hytteost og æg sammen, og krydr med rosmarin, salt og peber. Riv parmesanosten, og sæt til side.
  • Trim forårsløg for bund, rødder og triste ender.
  • Varm en grill eller grillpande godt op, og steg forårsløgene, til de hele har fået de karakteristiske grillstriber. Skær dem i ca. 5 cm lange stykker.
    Tip: Måske skal du give panden/grillen lidt olie.
  • Fordel hytteostfyldet på dejen, og hold god afstand til kanten af dejen. Fordel forårsløg over, og drys med parmesanosten.
    Galette med squash, hytteost og laks
  • Fold kanten lidt ind over fyldet.
    Galette med squash, hytteost og laks
  • Bag galetten i ca. 30 minutter, til den er gylden på toppen.
    Galette med squash, hytteost og laks
  • Imens: Skyl squash, og brug en tyndskræller til at skære dem i tynde skiver på langs.
  • Steg squashstrimlerne på grillpanden, til de har taget lidt farve. De skal evt. have lidt olie undervejs.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande.
  • Når galetten er færdig: Fordel squashstrimlerne ovenpå, riv lidt citronskal og parmesanost over, dryp evt. med balsamico glaze, og drys med ristede pinjekerner.
    Galette med squash, hytteost og laks
  • Fordel varmrøget laks på toppen – hvis du bruger det.
    Galette med squash, hytteost og laks
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til galetten

En galette med squash kalder på salat – det kan vi nok blive enige om? Også selvom den næsten har en salat på toppen.

Jeg ville vælge en enkel salat i fransk stil, en salat med asparges i sæsonen eller frisk kålsalat. Her får du et par forslag:

Simpel grøn salat
Her får du den grønne salat, du kan bruge til næsten alt – sprød, enkel og med den bedste olie-eddikedressing, jeg kender. Altid et hit.
Gå til opskrift
Simpel grøn salat med vinaigrette og ekstra parmesan
Salat med asparges og parmesan
En rigtig forårssalat med asparges, hvor jeg har leget lidt med parmesanosten. De sprøde parmesanchips er et hit!
Gå til opskrift
Salat med asparges og parmesan
Rød spidskålssalat med quinoa
En flot, farvestrålende og nem salat, der både er god som tilbehør og som madpakke.
Gå til opskrift
rød spidskålssalat med quinoa

Galette med squash – eller andre grønne sager

Faktisk kan du bruge bunden med hytteostfyldet som basis for mange variationer af galette. I stedet for de grillede squashstrimler kan du toppe den op med sæsonens grønt, enten tilberedt eller helt friskt. Jeg kunne for eksempel finde på at bruge grillede asparges, grillede aubergineskiver, ristede svampe eller friske tomater med klippede krydderurter.

Galette med squash, hytteost og laks

Kan man fryse en galette med squash?

Hvis der bliver en rest, hvad gør du så med den?

Det virker måske lidt uvant at fryse en galette med løst fyld ovenpå, men det kan du sagtens gøre. Vi var kun to til måltidet, så jeg frøs resten ned i passende portioner. De krøllede lange bånd af squash blev nok lidt mere flade i det, men galetten kunne sagtens varmes op igen og smagte lige dejligt. Laksen pillede jeg af og spiste til frokost – så galetten blev serveret uden laks, da den blev hentet frem fra frys.

Du kan opbevare en evt. rest i fryseren (-18 grader) i 2-3 måneder. I køleskabet kan den holde sig 3-4 dage. Laksen kan fryses med, men du kan også bare hapse den ovenaf og bruge den på et stykke rugbrød i morgen.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: