Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Galette med squash, hytteost og laks er en rigtig forårsret, du kan lave hele året. Et let og lækkert måltid til frokost eller aften.
Der er noget med nye grønsager, forårsfornemmelser og laks, ikke? Det var i hvert fald anledningen, da jeg fandt på at bage med galette med hytteost og toppe den med både grillet squash og varmtrøget laks.
Nu siger jeg forår, men jeg snød alligevel lidt og grillede de tynde skiver squash på min grillpande og ikke udenfor på grillen. Men jeg lover, at jeg bruger grillen til sommer!
Alt i alt får du en lidt rustik galette, der smager af forår (hele året) – og den er klar på under en time. Perfekt til frokost eller aftensmad. Bare server en salat til.
Du kan naturligvis sagtens lave galetten vegetarisk, uden laks.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
En galette med squash kalder på salat – det kan vi nok blive enige om? Også selvom den næsten har en salat på toppen.
Jeg ville vælge en enkel salat i fransk stil, en salat med asparges i sæsonen eller frisk kålsalat. Her får du et par forslag:
Faktisk kan du bruge bunden med hytteostfyldet som basis for mange variationer af galette. I stedet for de grillede squashstrimler kan du toppe den op med sæsonens grønt, enten tilberedt eller helt friskt. Jeg kunne for eksempel finde på at bruge grillede asparges, grillede aubergineskiver, ristede svampe eller friske tomater med klippede krydderurter.
Hvis der bliver en rest, hvad gør du så med den?
Det virker måske lidt uvant at fryse en galette med løst fyld ovenpå, men det kan du sagtens gøre. Vi var kun to til måltidet, så jeg frøs resten ned i passende portioner. De krøllede lange bånd af squash blev nok lidt mere flade i det, men galetten kunne sagtens varmes op igen og smagte lige dejligt. Laksen pillede jeg af og spiste til frokost – så galetten blev serveret uden laks, da den blev hentet frem fra frys.
Du kan opbevare en evt. rest i fryseren (-18 grader) i 2-3 måneder. I køleskabet kan den holde sig 3-4 dage. Laksen kan fryses med, men du kan også bare hapse den ovenaf og bruge den på et stykke rugbrød i morgen.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)