Fyldte portobellosvampe med gedeost

Fyldte portobellosvampe med gedeost er den nemmeste forret, og den har alt det, der skal til: Umami, salt og sødt. Her får du opskriften.

Få en fest på fem minutter. Ahr, okay, lidt længere og plus 15 minutter i ovnen. Men nemt er det. Og faktisk er de fyldte portobellosvampe meget mere end en forret. Brug den som tilbehør til fisk eller grillmad – eller som en lun ret på en buffet, måske …

Lækkert er det. Umami fra svampene, salt og cremet fra osten og det sødlige fra bløde rødløg og et lille dryp flydende honning.

Fyldte portobellosvampe – med gedeost eller måske feta?

Du kan bruge den gedeost, du foretrækker, og hvis du ikke er så vild med gedeost, har jeg to tips:

  • Prøv med den helt milde fløde-gedeost. Den brugte jeg her. Virkelig lækkert.
  • Du kan også bruge feta – det giver en helt anden mere salt og fremtrædende smag.

Hvis jeg var din mor, ville jeg nok sige – prøv at starte med den helt milde gedeost. Den er så cremet , at den næsten er flødeskum. Men jeg er jo ikke din mor (med 3 undtagelser), så du gør, som du vil 😉

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Fyldte portobellosvampe er en nem forret, du bare kan servere med et stykke brød til. Du kan også skifte gedeost til feta, hvis du foretrækker det.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 portobellosvampe
  • 100 g rødløg (1-2 stk.)
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • salt (peber)
  • 6 skiver gedeost (fra lille rulle )
  • flydende honning (til at dryppe med)
  • frisk timian (eller persille )

Sådan gør du: 

  • Rens svampene, fjern stokken, og hak den – så kan den komme i fyldet.
  • Rens og pil rødløg og hvidløg, og svits dem i olien, til de er klare – ikke brune, så ikke for varmt. Tilsæt de hakkede portobello-stokke, og giv det et par minutter mere. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Skær osten i små stykker, og vend den i løgblandingen sammen med bladene fra den friske timian.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Læg portobellosvampene i et smurt ildfast fad, og fordel fyldet på dem. Dryp med lidt honning henover fyldet. Sæt fadet i ovnen og vent 12-15 minutter, til svampene er møre. Voilá.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Fyldte portobellosvampe med gedeost

Forresten, de fyldte portobellosvampe bliver ikke ringere af at få selskab af den hjemmebagte focaccia!

Koldhævet focaccia i bradepande
Det luftige og saftige italienske brød, man næsten ikke kan lave nok af. Brug det til italienske retter eller der, hvor du gerne vil have et godt madbrød.
Gå til opskrift
Koldhævet focaccia i bradepande – lækkert madbrød

Andre opskrifter med svampe

Elsker du også smagen af umami, og er du vil med svampe, er du kommet det rigtige sted. Jeg har elsket svampe helt fra barn – hvor jeg bare sad ved bordet og råbte ‘jammer!’, som var mit ord for champignons. I dag får jeg faktisk oftest kantareller, fordi vi finder så mange om sommeren, men altså – her får du et par andre forslag til opskrifter med svampe. Du kan fint skifte mellem champignons, portobello, shiitake, kantareller, østershatte – eller hvad du eller har adgang til:

Fyldte pandekager med spinat og svampe
De fyldte pandekager er en rigtig smovset aftensmad, fyldt med flødestuvede champignons og spinat – gratineret med cheddar. Server med en god salat.
Gå til opskrift
Fyldte pandekager med spinat og svampe
Fyldte auberginer med champignons
Fyldte auberginer med champignons er en blød, comfy vegetarret med dejlig umamismag. Server en god salat til.
Gå til opskrift
Fyldte auberginer med champignons
Fyldte portobellosvampe med gedeost
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Hej Susie, tak for din kommentar! Og godt at høre – selv har jeg næsten altid feta i køleskabet, så det bliver da også min version næste gang 🙂 Kh Bodil

    • Hej Eva, godt spørgsmål! Jeg drypper honning henover fyldet. Nu har jeg også tilføjet det i opskriften.
      Tak for lige at sige til – så jeg ku’ få det rettet.
      Kh Bodil

  1. Hej de lyder så lækre dem vil jeg lave i aften. Kan jeg forberede dem her til formiddag og bage dem i aften. Mvh Anne