Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Fyldte portobellosvampe med gedeost

Få en fest på fem minutter. Ahr, okay, lidt længere og plus 15 minutter i ovnen. Men alligevel: Fyldte portobellosvampe med gedeost er verdens nemmeste lille forret, og den har alt det, der skal til: Umami fra svampene, salt og cremet fra osten og det sødlige fra bløde rødløg og et lille dryp flydende honning.

Fyldte portobellosvampe – med gedeost eller måske feta?

Faktisk er de fyldte portobellosvampe meget mere end en forret. Brug den som tilbehør til fisk eller grillmad – eller som en lun ret på en buffet, måske …

Du kan bruge den gedeost, du foretrækker, og hvis du ikke er så vild med gedeost, har jeg to tips:

  • Prøv med den helt milde fløde-gedeost. Den brugte jeg her. Virkelig lækkert.
  • Du kan også bruge feta – det giver en helt anden mere salt og fremtrædende smag.

Hvis jeg var din mor, ville jeg nok sige – prøv at starte med den helt milde gedeost. Den er så cremet , at den næsten er flødeskum. Men jeg er jo ikke din mor (med 3 undtagelser), så du gør, som du vil ;-)

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Forresten, de fyldte portobellosvampe bliver ikke ringere af at få selskab af den hjemmebagte focaccia!GeGem

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Forretter

Rækker til: 4 som forret

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 4 flotte portobellosvampe
  • 1 stort rødløg i små tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • Olivenolie
  • Salt, peber
  • 6 skiver gedeost (fra rulle) eller en tilsvarende mængde fetaost
  • Flydende honning til at dryppe med
  • Et par spsk blade fra frisk timian (eller hakket persille) + ekstra til servering

Sådan gør du:

  1. Rens svampene, fjern stokken, og hak den – så kan den komme i fyldet.

  2. Rens og pil rødløg og hvidløg, og svits dem i olien, til de er klare – ikke brune, så ikke for varmt. Tilsæt de hakkede portobello-stokke, og giv det et par minutter mere. Krydr med salt og friskkværnet peber.

  3. Skær osten i små stykker (eller smuldr fetaosten), og vend den i løgblandingen sammen med bladene fra den friske timian.

  4. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

  5. Læg portobellosvampene i et smurt ildfast fad, og fordel fyldet på dem. Sæt fadet i ovnen og vent 12-15 minutter, til svampene er møre. Voilá.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Fyldte portobellosvampe med gedeost

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Fyldte portobellosvampe med gedeost

    1. Hej Susie, tak for din kommentar! Og godt at høre – selv har jeg næsten altid feta i køleskabet, så det bliver da også min version næste gang :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.