Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Her får du en nem brownie fuld af chokolade og smør, så den smelter på tungen. Den er lynhurtig at lave. Og behøver jeg at sige, at den smager fantastisk?
Her får du en nem brownie fuld af chokolade og smør, så den smelter på tungen. Den er lynhurtig at lave. Og behøver jeg at sige, at den smager fantastisk?
Du får en pænt stor portion – min var stor nok til, at jeg kunne forære nogle til vores søde naboer. Til deres fryser, sagde jeg. Og de svarede dagen efter: Det er nogle farlige brownies at ha’ i fryseren!
Ja, beklager!
Min bradepande er ca. 22 * 33 cm.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Dette er en basisopskrift på brownie, så jeg har bagt den uden nødder eller andet. Helt basic. Men hvis du elsker nødder, skal du ikke holde dig tilbage.
Når jeg bager brownies med nødder, nøjes jeg med at drysse dem ovenpå til sidst. Så får de lidt farve, de bliver ekstra sprøde, og de smager af lidt mere. Du kan bruge både hasselnødder, valnødder, pekannødder og cashews.
Brownies er lidt specielle hvad bagetid angår. For det lækre ved dem er lige præcis, at de ikke er gennembagte som en sandkage. De skal være det, amerikanerne kalder fudgy og chewy. Smelte i munden.
Du får lige et par tips:
Tip nr. 1: Sæt et ur. Den der med at se på sit eget ur og tænke – dem husker jeg lige – den virker i hvert fald ikke for mig. Og sæt hellere tiden lidt for kort end lidt for langt. Altså, sæt den til fx 22 minutter, så du kan gribe ind, hvis din ovn bager lidt hårdere end min.
Og hvordan tjekker du så?
Tip nr. 2: Brug en tandstik (eller et træspyd). Stik den ned ca. midt i din brownie og se så: Følger der blød dej med op: Bag videre. Følger der bare lidt krummet dej med op: Den er lige tilpas. Følger der næsten intet med op, så er din brownie allerede bagt rigeligt, så skynd dig at få den ud af ovnen i en fart.
Tip nr. 3: Vip med formen. Hvis dejen bølger, skal den helt sikkert have noget mere.
Hvis du spørger mig, må en brownie hellere være bagt lidt for lidt end lidt for meget, så pyt, hvis det midterste stykke blev til den bløde side. Nyd, at resten af din brownie er lige tilpas.
Hvis du elsker brownies, kan du måske også få lyst til lidt variation. Hjemme hos os er en enkelt slags brownie i hvert fald ikke nok, så du får lige et par ekstra at vælge imellem:
En brownie er en af de kager, der ikke kræver utallige ingredienser. Den kræver heller ikke de store bage-skills. Men chokolade må den ikke gå ned på!
Her har jeg samlet alle de faktuelle tips om at bage brownies. Har du andre spørgsmål – skyd endelig løs i kommentarfeltet.
1. Hvordan ved jeg, om mine brownies er færdige?
Det er faktisk en god idé at tage dem ud lidt før, du tror de er færdige! For at finde ud af, om de er “fudgy” nok, kan du bruge en tandstik. Hvis der følger lidt fugtige krummer med, er de perfekte. Husk, de skal være lidt underbagte i midten for at få den der smeltende, lækre konsistens.
2. Kan jeg lave brownies med nødder?
Selvfølgelig! Denne opskrift er helt basic, men hvis du elsker nødder, kan du nemt tilføje dem. Jeg plejer at drysse valnødder, hasselnødder eller pekannødder ovenpå lige før bagning for ekstra sprødhed og smag. Justér mængden efter din smag!
3. Hvordan opbevarer jeg mine brownies bedst?
Opbevar dem ved stuetemperatur i en tætsluttende dåse. Hvis du har rester, kan de holde sig i flere dage, og de bliver faktisk bedre næste dag! Hvis du vil gemme dem længere, kan du fryse dem ned – de holder sig fint i fryseren i op til 3 måneder.
4. Kan jeg erstatte smørret med noget andet?
Ja, hvis du vil gøre opskriften lidt lettere eller vegansk, kan du prøve at erstatte smørret med olivenolie. Det gør jeg faktisk gerne selv. Det kan dog påvirke smagen lidt, men ingen af mine testspisere har opdaget det. Og brownien smelter stadig helt vidunderligt på tungen.
6. Kan man lave brownies dagen før?
Brownies er en af de kager, der næsten bare bliver bedre af at stå. Faktisk vil jeg tro, den konsistens, du drømmer om, er den, en brownie har, når den er bagt i god tid i forvejen. Så bag den endelig dagen før. Den samler sig, bliver mere fast og smelter stadig vidunderligt i munden.
7. Kan jeg tilføje smag som kaffe eller karamel?
Absolut! Hvis du vil give dine brownies en ekstra dimension, kan du lave brownies med espresso. Er du til karamel, kan du enten swirle noget saltkaramel på toppen, før du stikker den i ovnen – eller skære karameller i små stykker og vende dem i dejen.
8. Kan brownie fryses?
Du kan sagtens gemme en rest brownies i fryseren. Det er en god idé at skære den i stykker og gemme stykkerne adskilt af madpapir i en dåse eller en plasticpose. De holder 2-3 måneder ved -18 grader.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
De bedste og nemmeste brownies med en lækker sprød overflade. Nu er de medbragt til tre forskellige arrangementer og både børn og voksne er begejstrede – og jeg har bagt dagen før uden stress. Lidt bær ved siden af er også altid et hit!
Hej Marina, det var dog den dejligste kommentar! Tak! Vi elsker den også 🙂 Kh Bodil
Super lækker brownie. Selv flere dage efter bagning, er den stadig dejlig fugtig. Måske farinen der gør det.. Opskriften blir helt sikkert gemt under favoritter!
Hej Lene, tusind tak! Nogle gange tænker jeg, at det mere er konfekt end kage. For ja, den holder fugtigheden rigtig godt. Og hvis du lige skal ha’ den ud af synsfeltet, kan du putte den i fryseren 🙂 Kh Bodil