Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Når det er blommesæson, er det også sæson for blommekage. Især en nem blommekage, der er sprød på toppen og saftig indeni. Se opskriften her!

Har du et blommetræ, eller er du faldet over danske blommer nu, hvor det er sæson? Så er det her den nemme kage med blommer – men den er ikke kun nem: Den er både saftig indeni, sprød udenpå og fuld af aromatisk blommesmag. Blommekage, når det er bedst.
Blommekagen er en rigtig efterårsklassiker, men har du blommer i fryseren, kommer der også en fremragende blommekage ud af dem. Derfor har jeg jeg også straks pakket nogle poser til vinterens kagesult.
Når blommerne tør op fra fryseren, vil de afgive noget væde, og det skal du endelig gemme og bruge! For der er rigtig meget smag i blommesaften. Jeg plejer at fordele den lidt: Noget af saften blander jeg i dejen til sidst, og noget fordeler jeg sammen med blommerne, når jeg lægger kagen sammen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Den lille hemmelighed ved min blommekage er, at jeg kører blommer i to lag:
Det giver blommerne ekstra saftighed, når de er pakket ind i dejen. Og de øverste blommer giver kagen det rigtige blommekage-look.

En god, fugtig blommekage kan sagtens bages dagen i forvejen. Bare opbevar den lufttæt og gerne køligt. Hvis du sætter den i køleskabet, så tag den ud en time før servering, så den ikke er køleskabskold. Du kan også lune den lidt – fx ved 150 grader i 10 minutter
Kagen er rigtig god med fx:
Brug blommekagen som dessert – for eksempel efter suppe eller fisk. Eller bare som en fremragende kage med frugt, når der skal noget sødt til kaffen. Du kan sågar bage den til brunch – og her er det smart at bage den dagen forinden, så den bare skal lunes lidt.
Opskriften passer til en springform, stor tærteform eller tilsvarende. Og husk, bunden bliver mest sprød, hvis du bager i en metalform.
Hvis du er løbet tør for blommer, eller sæsonen er slut, kan du også lave kagen med andre frugter. Prøv fx:
Hvis du har mange blommer i haven, som min søster – så prøv også at bruge dem i det salte køkken. Fx i denne blommesalsa, der går rigtig godt til hvid fisk. Eller selvfølgelig, en blommemarmelade med vanilje.


Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)