Nem blommekage med kanel
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Nem blommekage med kanel

Når det er blommesæson, er det også sæson for blommekage. Især en nem blommekage, der er sprød på toppen og saftig indeni. Se opskriften her!

GeHar du et blommetræ, eller er du faldet over danske blommer nu, hvor det er sæson? Så er det her den nemme kage med blommer – men den er ikke kun nem: Den er både saftig indeni, sprød udenpå og fuld af aromatisk blommesmag. Blommekage, når det er bedst.

Du kan bruge friske eller frosne blommer til blommekagen

Blommekagen er en rigtig efterårsklassiker, men har du blommer i fryseren, kommer der også en fremragende  blommekage ud af dem. Derfor har jeg jeg også straks pakket nogle poser til vinterens kagesult.

Når blommerne tør op fra fryseren, vil de afgive noget væde, og det skal du endelig gemme og bruge! For der er rigtig meget smag i blommesaften. Jeg plejer at fordele den lidt: Noget af saften blander jeg i dejen til sidst, og noget fordeler jeg sammen med blommerne, når jeg lægger kagen sammen.

Nem blommekage med kanel

Nem blommekage med kanel

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet 1 time 20 minutter
4 fra 2 stemmer
Sådan en nybagt blommekage er en saftig, sød og syrlig kage, der både er god til kaffen – og som dessert.
Antal: 10 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 50 g mandler
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g sukker
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 150 g mel (jeg brugte ca. 1/3 fuldkornsmel. Du kan også bruge almindeligt hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 500 g blommer (udstenede, de danske er de bedste, men alle blommer kan bruges)
  • 1 spsk stødt kanel
  • tesukker

Sådan gør du: 

  • Bemærk, at æg og smør skal have stuetemperatur. Ellers kan dejen finde på at skille.
  • Hak mandlerne groft.
  • Udsten blommerne.
  • Tænd ovnen på 150° varmluft.
  • Beklæd din springform med bagepapir.
  • Pisk sukker og smør godt sammen.
  • Tilsæt æg, mel og bagepulver, og pisk igen, ikke for længe. Kun lige til dejen er jævn.
  • Smør godt halvdelen af dejen ud i formen. Fordel også godt halvdelen af blommerne over, og drys med kanel. Den sidste del af dejen skal øverst – den kan ikke dække helt, men det kommer den til, når kagen bliver bagt. Placer de sidste blommer lidt pænt ovenpå, drys med de hakkede mandler og drys med sukkeret til sidst.
  • Sæt kagen i ovnen, og bag den ca. 50 minutter. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt (der må ikke følge dej med op, når du stikker i den.
  • Lad den vente en halv times tid eller lidt mere, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den er nemmere at skære. Server evt. med et fint drys flormelis og det valgte tlibehør.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
4 fra 2 stemmer
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Blommer i to lag

Den lille hemmelighed ved min blommekage er, at jeg kører blommer i to lag:

  • I bunden først et lag af kagedejen, ca. 2/3 af dejen
  • Så et lag blommer – ca. 2/3 af blommerne
  • Dernæst lægger du den sidste kagedej i klatter over blommerne
  • Og topper op med de sidste blommer, hakkede mandler og tesukker.

Det giver blommerne ekstra saftighed, når de er pakket ind i dejen. Og de øverste blommer giver kagen det rigtige blommekage-look.

Nem blommekage med kanel

Bag gerne kagen i god tid

En god, fugtig blommekage kan sagtens bages dagen i forvejen. Bare opbevar den lufttæt og gerne køligt. Hvis du sætter den i køleskabet, så tag den ud en time før servering, så den ikke er køleskabskold. Du kan også lune den lidt – fx ved 150 grader i 10 minutter

Hvad skal der til en nem blommekage?

Kagen er rigtig god med fx:

  • Flødeskum
  • Creme fraiche
  • Vaniljeis
  • En ligelig blanding af græsk yoghurt og flødeskum smagt til med lidt vanillesukker.

Kage med blommer til dessert, til kaffen eller måske til brunch?

Brug blommekagen som dessert – for eksempel efter suppe eller fisk. Eller bare som en fremragende kage med frugt, når der skal noget sødt til kaffen. Du kan sågar bage den til brunch – og her er det smart at bage den dagen forinden, så den bare skal lunes lidt.

Opskriften passer til en springform, stor tærteform eller tilsvarende. Og husk, bunden bliver mest sprød, hvis du bager i en metalform.

Hvad kan du bruge i stedet for blommer?

Hvis du er løbet tør for blommer, eller sæsonen er slut, kan du også lave kagen med andre frugter. Prøv fx:

  • Æbler, også med kanel og måske lidt kardemomme
  • Pærer, med vaniljesukker
  • Andre stenfrugter, fx ferskner, abrikoser eller nektariner. Også med vanilje

Andre lækkerier med blommer

Hvis du har mange blommer i haven, som min søster – så prøv også at bruge dem i det salte køkken. Fx i denne blommesalsa, der går rigtig godt til hvid fisk. Eller selvfølgelig, en blommemarmelade med vanilje.

Grønt tilbehør: Blommesalsa og grøntsagssauté
Blommsalsa og grønsagssauté er nemt, lunt tilbehør til alt fra laks til kylling, fisk og vegetarfrikadeller.
Gå til opskrift
Blommesalsa og grøntsagssaute - lækkert grøntsagstilbehør
Blommemarmelade med vanilje
Vanilje og blommer er bare et match made in heaven. Her får du dem i en helt enkel blommemarmelade, der får englenes smagsløg til at synge.
Gå til opskrift
Blommemarmelade med vanilje
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

4 from 2 votes
Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments