Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

I England kan man købe ginger snaps, som jeg elsker. Og da jeg glad havde gumlet løs på dem under en ferie i London, slog det mig: Det var da lige præcis de ingefærsmåkager, min mor bagte i lange baner, da jeg var barn. Og nu får du opskriften her.

Knasende sprøde småkager med ingefær

Ingefærsmåkagerne er nemme at bage og smager lidt af jul. Men det har altså aldrig afholdt os fra at spise dem på alle mulige andre årstider. Lidt som de belgiske bastognekiks – bare engelske og med ingefær.

Det sjove ved ingefærsmåkagerne er, at de både er bagt med natron og med gær. Helt ærligt, så skal du ikke spørge mig hvorfor. Gær i en småkage er ret ualmindeligt, men lidt research viser, at netop i sprøde ingefærkager er det mere almindeligt. Og gæren kan du ikke smage, så – jeg følger min mors opskrift, og det virker.

Det ekstra gode ved ginger snaps er, at de er virkelig sprøde, og de holder sig sprøde længe. Bare husk at opbevare dem i en lufttæt dåse eller pose.

Og så tæller det selvfølgelig, at de er gode at dyppe i te. Og sikkert også kaffe.

Andre gode småkager til te og kaffe?

Uh, jeg har mange favoritter. Her får du et par ret forskellige forslag:

  • En opskrift med chokolade og nødder
  • En opskrift med kardemomme og mandler
  • Og den sidste med tranebær og lakrids.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Ginger snaps - engelske ingefærsmåkager

Desserter og kager

Rækker til: 50 stk.

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g mel

  • 125 g farin

  • 40 g tesukker (perlesukker)

  • 2 tsk stødt ingefær

  • 1/2 tsk stødt nelliker

  • 1/2 tsk natron

  • 75 g smør

  • 1 æg

  • 10 g gær opløst i 1 spsk vand

Sådan gør du:

  1. Gør 2 bageplader klar med bagepapir.

  2. I hånden: Ælt dejen på bordet. Lav først en bunke af de tørre ingredienser. Hak smørret i. Smuldr så smørret, til klumperne er væk, og lav en fordybning midt i det hele. Slå ægget ud i fordybningen og bland gæropløsningen i. Bland først forsigtigt, så væden ikke løber ud på bordet, og ælt så dejen igennem. Dejen er ret blød.

  3. På maskine: Lad maskinen findele smørret i de tørre ingredienser. Tilsæt æg og gær rørt ud i vand, og ælt dejen igennem. Tag den så ud på bordet.

  4. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

  5. Del dejen op i 3 ca. lige store stykker. Drys lidt mel på bordet, og rul dejstykkerne ud til stænger på tykkelse med et almindeligt stearinlys. Skær dem i ca. 2 cm stykker.

  6. Sæt stykkerne på bagepapir, så de står på skærefladen (med afstand – der kan være ca. 25 på en plade). Giv dem et lille dup midt i med en finger.

  7. Bag dem ca. 20 minutter. De skal blive lidt mørkere, ellers bliver de bløde. Men – de er altid bløde, lige når du tager dem ud af ovnen, så det kan være lidt svært at vurdere første gang. Hvis de stadig er bløde i midten, når de er kolde, så giv dem lidt mere. Det kan du godt.

  8. Og ellers – knas løs! Det er ikke noget tilfælde, man får dem i England, for der er noget med te og ingefær …

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Ginger snaps - sprøde ingefærsmåkager med gær

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.