Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

På en ferie til Kreta blev vi helt forelskede i bagerens hjemmebagte biscotti. Biscotti var lige det, vi havde lyst til, når vi kom hjem til kaffen og udsigten sidst på dagen.

Siden fandt ud af, at vi kunne købe de fine biscotti nøjagtig magen til hos naboen – supermarkedet – bare billigere – nå! Men de der biscotti skulle kopieres. Her kommer min version, og jeg har tilføjet lidt citrusskal også. Det er ikke nødvendigt, men det giver en lidt frisk twist til en ellers ret sød biscotti.

foto 3
Bagt første gang – nu skal de skæres i skiver
Klar til at komme i ovnen anden gang
Biscotti klar til at komme i ovnen anden gang

Gem

Gem

Opskrift på biscotti med tørrede frugter og nødder

Desserter og kager

Rækker til: 2 plader fulde

Tilberedning: 20+15 minutter

Du skal bruge:

  • 250 g mel
  • 250 g råsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • revet skal af 2 citroner og 1 appelsin (øko)
  • 3 æg
  • 200 g tørrede bær og frugter (jeg foretrækker abrikoser, rosiner og tranebær – så de er lidt syrlige)
  • 200 g hele, usaltede nødder og mandler

Sådan gør du:

  1. Allerførst: Du kan blive fristet til at stikke fingrene i dejen. Lad være. Halvdelen af dejen sidder på fingrene bagefter (er testet!). Brug en skål og en grydeske i stedet.
  2. Bland mel, råsukker og bagepulver, slå æggene i og tilsæt den revne citrusskal. Rør rundt, til dejen er helt jævn og klistret. Det er en sej omgang.
  3. Hak så de tørrede frugter i skiver eller tern (på størrelse med store rosiner), og rør dem i sammen med hele nødder og mandler.
  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  5. Drys nu et lag mel ud på bordet, og skrab dejen derud. Vend den hurtigt rundt i melet, så den ikke klæber så meget. Del den så i 4, rul dem til stænger på længde med din bageplade, og læg dem op på bagepapir – to stænger på hver plade.
  6. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Tag dem så ud, og lad dem køle af i 5-10 minutter. Skru ned for ovnen til 150 grader.
  7. Skær stængerne i skiver på skrå, og læg dem med skærefladen nedad tilbage på bagepapiret. Ind i ovnen igen, til de er jævnt lysebrune og helt sprøde. Det tager ca. 15 minutter, alt efter hvor tykke de er. (Jeg har læst opskrifter, der siger, biscotti skal vendes undervejs – det er helt unødvendigt. De får farve på begge sider uden det bøvl).

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.