Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Biscotti med kardemomme - Jyttes kardemommebrødFor mig findes der ikke en småkage som Jyttes biscotti med kardemomme. Det lyder simpelt, og det er det faktisk også. Biscotti med kardemomme smager bare knaldgodt, de er sprøde, som de skal være, og de bagte mandler bidrager både med knas og smag.

Når jeg også kalder dem Jyttes kardemommebrød, er det fordi, det er Jyttes opskrift. Og Jytte har jeg kendt, siden jeg var 7 år. Jeg har besøgt hende på den anden side af jorden, da hun boede der, og hun har været næsten-nabo i over 10 år. Så hun har en helt særlig plads i mit hjerte. Ikke kun på grund af småkagerne ;-)

Biscotti med kardemomme - Jyttes kardemommebrødSådan elsker jeg biscotti med kardemomme

Men for mig minder kardemomme-biscottierne nu allermest om te på Jyttes og Svends terrasse i Slettestrand. Fast sommertradition. Opskriften fik jeg endelig fat i i 1999 – og nu, hvor Jytte ikke er længere, lever hun videre i mine sommerminder. Også hver gang jeg bager hendes biscotti med kardemomme. Siden har jeg tunet dem med lidt ekstra kardemomme og mandler, men det tror jeg nu nok, Jytte ville tilgive.

Lige som alle mulige andre slags biscotti er de rigtig gode at ha’ på lager til en sød tand, en kop te eller kaffe. Og gæster.

Biscotti med kardemomme - Jyttes kardemommebrød

Gem

Opskrift på biscotti med kardemomme - Jyttes kardemommebrød

Desserter og kager

Rækker til: 2 plader

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter + 10 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g smør
  • 200 g råsukker
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel (evt. heraf 100 g grahamsmel)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2,5 tsk stødt kardemomme
  • 75 g grofthakkede mandler

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i de tørre ingredienser. Lav en lille fordybning i smulderet, og slå de to æg ud her. Tilsæt mandler, og ælt dejen hurtigt sammen.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Dej dejen i 6 lige store stykker, og rul dem til stænger på længde med dine bageplader. Læg 3 stænger på hver plade.
  4. Bag dem ved 175 grader - 10-15 minutter, til de tager lidt farve. Når du bager med varmluft, kan du bage begge plader på én gang.
  5. Tag dem ud, lad dem køle lidt af, evt. på en bagerist. Skær dem så i skrå skiver med en skarp brødkniv. Skru ovnen ned til 160 grader.
  6. Læg skiverne med skærefladen op/ned på bagepapiret igen, og rist dem i ovnen ca. 10 minutter. HOLD ØJE. De skal blive lysebrune. Og det er så ærgerligt, hvis de får for meget ...

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.