Følg med her:
Chokolademousse med appelsin og passionsfrugt
Chokolademousse er en af mine absolutte yndlingsdesserter – cremet og med en kraftig chokoladesmag. Svært at gå helt galt i byen med.
Men jeg elsker at kombinere chokolade ikke bare med flødeskum, som man ofte får – men med noget friskt og syrligt. Derfor har jeg både leget
med appelsin er en lidt friskere version af verdens bedste dessert: Chokolademousse. Cremet og lækker – og med passionsfrugt i bunden.
Chokolademousse med appelsin – en syrlig twist
Kender du det – at en hel dessert af chokolade kan blive lidt overvældende? Nå, måske ikke, men for mig bliver desserten endnu bedre, når den får en syrlig twist. Og det får den her:
Selve chokolademoussen får både appelsinsaft og lidt appelsinskal. Og i bunden af glasset får den en halv passionsfrugt. Faktisk er passionsfrugt den ingrediens, der oftest får mig til at vælge en dessert på et dessertkort – så aromatisk og samtidig frisk og syrlig. Mmm. Og altså et godt match til chokoladen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til ckokolademoussen skal du bruge:
- 65 g god mørk chokolade (reklamelink)
- 50 g pasteuriseret æggeblomme
- 40 g sukker
- ½ dl pasteuriseret æggehvide
- ½ spsk sukker
- ½ appelsin (økologisk, skallen)
- ½ dl piskefløde
Til servering skal du også bruge:
- 2 passionsfrugter
- friske blåbær
- evt. et drys flormelis
Sådan gør du:
- Det er det store skålorgie – frem med 4 skåle!
- Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad: Kog lidt vand op i en lille gryde, og sæt en skål over, så den hænger på kanten uden at røre vandet. Put chokoladen i skålen, og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet.
- I skål 2: Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og 40 g sukker.
- I skål 3: Pisk æggehviderne helt stive og seje med ½ spsk sukker.
- I skål 4: Pisk fløden stiv, men ikke for stiv.
- Kom æggesnapsen i den smeltede chokolade, og rør, til massen er jævn. Tilsæt appelsinsaften og rør, til igen, til massen er jævn.
- Vend så den piskede fløde i chokoladeblandingen. Der skal vendes godt rundt – chokoladen har det med at lægge sig i bunden.
- Tag så 1/3 af æggehviden og vend den i chokoladeblandingen. Hæld så chokoladeblandingen over i de sidste æggehvider. Vend rundt – ikke piske! – så du bevarer den luftige konsistens.
- Hvis du vil bruge en sprøjtepose til at arrangere chokolademoussen i dine glas, så skrab moussen over i sprøjteposen nu. Du kan opbevare den på køl, til du serverer.
- Skrab kødet fra 1/2 passionsfrugt ned i bunden af hvert dessertglas. Fordel chokolademoussen ovenpå, og pynt med blåbær. Giv dem evt. et lille drys flormelis umiddelbart før, du serverer.
Hvilken chokolade til chokolademousse?
Det er jo ligesom chokoladen, der bærer desserten, så jeg anbefaler, at du giver den gas med den bedste chokolade, du kan finde. Selv vælger jeg den helt mørke fra Callebaut. 70,5 % kakaotørstof – så får du altså noget smag for pengene. Som de siger: En solid bund af ristede kakaobønner, skønne bitre noter og friske, frugtige noter. Perfekt til chokolademousse.
Tips – chokolademousse med variation
Chokolademousse med appelsin kan hurtigt blive chokolademousse med andre ting – prøv for eksempel:
- I stedet for appelsinsaften tager du 2 spsk knaldstærk espresso (den skal være kold) og 2 spsk cognac
- Pynt med andre friske bær og kakaonibs
- Pynt med lidt flødeskum og drys med smuttede, ristede, hakkede mandler på. Faktisk ret godt.
- Eller du kan bruge chokolademoussen som topping på en brownie!
Portionerne er ikke store, men det skal de heller ikke være! Pyh …