Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Mysliboller opskriftHar du en pose müsli, kan du bage de lækreste müsliboller. Spis dem med koldt smør – til morgenmad, til te, kaffe eller måske kakao?

Fordej – står natten over:

10 g gær
2 dl vand
2 dl mel

Om morgenen laver du dejen klar og tilsætter:

1 liter vand
4 tsk salt
1 tsk kanel
evt. 1 tsk kardemomme
5 dl usødet müsli
Hvedemel til dejen har en passende konsistens, der kan formes til boller. Ikke for stiv, så bliver resultatet lidt for fast i det.

Lad dejen stå, gerne køligt, hele dagen.
Form nu dejen til boller (eller put dejen i muffinforme, som jeg har gjort her). Lad dem efterhæve mindst en time. Du kan pensle med æg, hvis du synes blanke boller er finest. Du kan også drysse med sesamfrø eller havregryn (pensl med æg først, drys og pensl igen).

Bag ved 220° i varmluft. Ovnen skal være forvarmet, fordi det er en gærdej. Så hæver bollerne flottest.
Giv dem 10 – 15 minutter.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.