Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Koldhævede müsliboller - lækkert morgenbrød

Koldhævede mysliboller

Antal 10 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Hvile- og hævetid 10 timer
Samlet 10 timer 28 minutter

Ingredienser

  • 250 g usødet mysli
  • 500 g vand
  • 375 g hvedemel (mindst 11 % protein)
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 5 g gær
  • 2 tsk vand
  • 2 spsk aktiv surdej (eller bare vand)
  • 12 g salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bland mysli, mel og vand, og lad det trække 30-60 minutter (autolyse).
  • Opløs gæren i lidt vand. Tilsæt kanel, kardemomme, gærblandingen og surdejen (eller lidt ekstra vand), og bland godt. Drys saltet over dejen, og lad den hvile 1/2 time på køkkenbordet.
  • Find en lille skål vand, og sæt den ved siden af dejskålen, og fold dejen 4-5 gange med en halv times mellemrum. Se videoen.
    Du kan også røre dejen i maskine, til den slipper skålens kanter.
  • Smør en stor skål eller en condibøtte med olie, og skrab dejen over i den. Dæk med plastik eller låg, og lad dejen starte hævningen på køkkenbordet 1 times tid. Lad den derefter hæve koldt 8-16 timer.
En time før, du vil bage:
  • Tag dejen ud af køleskabet.
  • Sæt to plader i ovnen, og tænd den på max varme. Lad den blive gennemvarm. Hvis du har bagestål – lad det endelig varme med.
  • Drys havregryn (eller mel) på bordet, og skrab dejen forsigtigt ud her – ikke ælte! Tag fat i de to fjerneste ‘hjørner’ af dejen, og fold den sammen med et snuptag. Se teknikken her. Skær den igennem på langs med en dejskraber, og skær den op i boller. Sæt dem på bagepapir.
    Se metoden i videoen her - en anden dej, samme metode.
  • Hæld en dl vand ind i den nederste plade, så du laver damp i ovnen. Hiv bollerne over på den anden, og sørg for, de står midt i ovnen. Bag dem 13 minutter, måske lidt længere, til de er flot gyldne.
  • Lad dem køle lidt af på en bagerist, før du flækker dem og … haps!