Biscotti med kardemomme – Jyttes kardemommebrød

Biscotti med kardemomme smager bare knaldgodt, de er sprøde, som de skal være, og de bagte mandler bidrager både med knas og smag. Prøv!

For mig findes der ikke en småkage som Jyttes biscotti med kardemomme. Det lyder simpelt, og det er det faktisk også. En sprød småkage, dobbeltbagt – deraf navnet – og med liflig smag af både kardemomme og de lidt ristede mandler.

Biscotti med kardemomme – Jyttes kardemommebrød

Biscotti med kardemomme og mandler

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 22 minutter
Køletid 5 minutter
Samlet 47 minutter
Giv de første stjerner!
En vidunderlig krydret småkage med smag af kardemomme og ristede mandler. Perfekt til te eller kaffe – hele året. Også en god hjemmebagt gave.
Antal: 120 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 100 g grofthakkede mandler
  • 200 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 400 g hvedemel (evt. heraf 50 g grahamsmel)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2,5 tsk stødt kardemomme
  • 2 æg

Sådan gør du: 

  • Hak mandlerne groft.
  • Smuldr smørret i rørsukker, mel, bagepulver og kardemomme.
  • Lav en lille fordybning i smulderet, og slå æg ud her. Tilsæt mandler, og ælt dejen hurtigt sammen.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Dej dejen i 6 lige store stykker, og rul dem til stænger på længde med dine bageplader. Læg 3 stænger på hver plade.
  • Bag dem i ca. 12 minutter, til de tager lidt farve. Når du bager med varmluft, kan du bage begge plader på én gang.
  • Tag dem ud, lad dem køle af ca. 5 minutter, evt. på en bagerist. Skær dem så i skrå skiver med en skarp brødkniv. Skru ovnen ned til 160 grader.
  • Læg skiverne med skærefladen op/ned på bagepapiret igen, og rist dem i ovnen ca. 10 minutter. Hold øje. De skal blive lysebrune. Og det er så ærgerligt, hvis de får for meget …
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Når jeg også kalder dem Jyttes kardemommebrød, er det fordi, det er Jyttes opskrift. Og Jytte har jeg kendt, siden jeg var 7 år. Jeg har besøgt hende på den anden side af jorden, da hun boede der, og hun har været næsten-nabo i over 10 år. Så hun har en helt særlig plads i mit hjerte. Ikke kun på grund af småkagerne.

Biscotti med kardemomme – Jyttes kardemommebrød

Sådan elsker jeg biscotti med kardemomme

Men for mig minder kardemomme-biscottierne nu allermest om te på Jyttes og Svends terrasse i Slettestrand. Fast sommertradition. Opskriften fik jeg endelig fat i i 1999 – og nu, hvor Jytte ikke er længere, lever hun videre i mine sommerminder. Også hver gang jeg bager hendes biscotti med kardemomme. Siden har jeg tunet dem med lidt ekstra kardemomme og mandler, men det tror jeg nu nok, Jytte ville tilgive.

Lige som alle mulige andre slags biscotti er de rigtig gode at ha’ på lager til en sød tand, en kop te eller kaffe. Og gæster.

Biscotti med kardemomme – Jyttes kardemommebrød

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: