Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Skal dine bananpandekager være uden æg - men fulde af smag? Så find opskriften på krydrede, plantebaserede bananpandekager her.
Bananpandekager uden æg er bananpandekager for dig, der enten ikke tåler æg eller gerne vil have plantebaserede bananpandekager.
Heldigvis behøver man ikke spare på lækkerheden – så jeg har givet dem en tyk chokoladesauce og friske bær. En ganske vidunderlig kombi til en luksus-morgenmad eller dessert.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Når jeg bager til mine søde kolleger på kontoret, får jeg altid spørgsmålet: Kan du lave det uden æg? – for en af mine kontorkolleger er allergisk over for æg. Så jeg tænkte, jeg ville gå hele vejen og lave veganske bananpandekager. Og faktisk er bananpandekager uden æg ret ligetil.
Normalt har æg i hvert fald to funktioner i bananpandekager: Æg får pandekagerne til at hæve og gør dem luftige. Og de skaber en blød krumme, der sætter sig i en kagestruktur. Men som du kan se, har mine bananpandekager uden æg hverken det ene eller det andet problem: De er lette og luftige, og de holder faconen superflot.
Egentlig er det måske ikke det store mysterium, for som min datter sagde: Man bager jo også luftigt brød uden æg. Her er det gær, der får dejen til at hæve, og melet skaber strukturen (i brød arbejder jeg meget med glutenstruktur, og det gør jeg ikke i kager, fordi mine pandekager ikke skal have den elastiske krumme – men lad nu det ligge).
Hvis vi kigger på ingredienser til pandekager uden æg, ser det således ud:
Hvis du har det lidt som min søster – hun siger altid, at hun ikke er så vild med smagen af bagepulver – så prøv at krydre dig ud af det.
Og her griber jeg strakt til de gode klassikere: Kanel, kardemomme eller favoritten: Citronskal. Og en smule allehånde. Det er nemt. Og det giver masser af smag i bananpandekagerne.
Tilbehøret til bananpandekagerne – her er der frit slag. Det ku’ være solbærsyltetøj og is. Græsk yoghurt og frugt til en brunch. Eller andre søde sager fra dit køkkenskab. Jeg holdt mig til lidt frisk frugt og en helt simpel chokoladesauce. Den får du også opskriften på – plantebaseret, naturligvis.
Hvis der gerne må komme æg i dine bananpandekager, men du gerne vil lave dem uden mel, mælk og sukker, så kig forbi mine andre bananpandekager her. Dem laver jeg med æg og havregryn. Og jeg ved, de falder i særdeles god jord hos en af familiens yngste, der lærte opskriften udenad allerede, da han var to!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)