Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bananpandekager uden æg med chokoladesauce

Bananpandekager uden æg - med chokoladesauce

Antal 16 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

Til pandekagerne skal du bruge:
  • 2 bananer (modne (ca. 200 g uden skræl))
  • 1,5 dl plantedrik ( fx Oatly Barista med høj fedtprocent)
  • 1 spsk peanutbutter
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ citron (skallen + 1 spsk saft)
  • ¼ tsk salt
  • Plantesmør til stegning
Til chokoladesaucen skal du bruge:
  • 100 g mørk chokolade (mindst 55 %)
  • 1 dl havremælk (fx Oatly Barista)
Til servering
  • blåbær

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du pandekagerne:
  • Blend bananer med 1 dl plantedrik, og kør, til det er helt jævnt uden klumper. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør igen, til dejen er jævn. Juster evt. mængden af plantedrik, så dejen er tyk, men ikke fast.
  • Varm en pande op til middelvarme (ikke mere). Gi’ den en lille klat plantesmør (eller kokosolie), og steg dine bananpandekager stille og roligt. Vend dem med en paletkniv efter 2-3 minutter, og steg færdig på den anden side.
  • Server med chokoladesauce og frisk frugt.
Sådan laver du chokoladesaucen:
  • Hak chokoladen. Varm havredrikken op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag den af varmen, og rør chokoladen ud, til den er smeltet, og saucen er jævn.