Scan for at gå til opskrift
Bananpandekager uden æg - med chokoladesauce
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
Til pandekagerne skal du bruge:
- 2 bananer (modne (ca. 200 g uden skræl))
- 1,5 dl plantedrik ( fx Oatly Barista med høj fedtprocent)
- 1 spsk peanutbutter
- 150 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ citron (skallen + 1 spsk saft)
- ¼ tsk salt
- Plantesmør til stegning
Til chokoladesaucen skal du bruge:
- 100 g mørk chokolade (mindst 55 %)
- 1 dl havremælk (fx Oatly Barista)
Sådan laver du pandekagerne:
Blend bananer med 1 dl plantedrik, og kør, til det er helt jævnt uden klumper. Tilsæt de øvrige ingredienser, og kør igen, til dejen er jævn. Juster evt. mængden af plantedrik, så dejen er tyk, men ikke fast.
Varm en pande op til middelvarme (ikke mere). Gi’ den en lille klat plantesmør (eller kokosolie), og steg dine bananpandekager stille og roligt. Vend dem med en paletkniv efter 2-3 minutter, og steg færdig på den anden side.
Server med chokoladesauce og frisk frugt.
Sådan laver du chokoladesaucen:
Hak chokoladen. Varm havredrikken op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag den af varmen, og rør chokoladen ud, til den er smeltet, og saucen er jævn.