Bananbrød med valnødder – sukkerfrit

Bananbrød med valnødder lyder næsten for godt til at være sundt, og det er det også. Men nemt og lækkert – og et sødt svar på bløde, overmodne bananer.

Bananbrød med valnødder lyder næsten sundt, men det er altså en tilsnigelse. Sukker er sukker, uanset om det kommer fra dadler, bananer eller en pose fra supermarkedet.

Men sukker fra bananer og dadler kommer med mere smag. Og så har jeg givet bananbrødet noget fuldkornsmel i stedet for hvidt mel. Det giver lidt ekstra fibre, mineraler og den slags. Mere bid og smag. Men altså – sundt er nok en overdrivelse. Bananbrød er ikke et brød, det er en kage.

Til gengæld smager den også sødt og dejligt!

Bananbrød med valnødder

Bananbrød med valnødder – sukkerfrit

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 20 minutter
Giv de første stjerner!
Bananbrød er en rigtig dejlig, ikke så sød kage, der smager ekstra godt med smør. Spis det lunt eller rist i skiver senere.
Antal: 1 brød

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 200 g dadler (tørrede, eller 150 g farin)
  • 1 dl kogende vand
  • 3 bananer (gerne overmodne)
  • 50 g valnødder
  • 60 g smør (stuetemperatur)
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 1,5 tsk kardemomme (eller kanel)
  • 275 g fuldkornsmel
  • ½ tsk fint salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ekstra valnødder til pynt

Sådan gør du: 

  • Fjern sten fra dadlerne, og læg dem i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække mindst 10 minutter.
    Hvis du bruger farin, skal det ikke i blød! Gå direkte videre.
  • Gør en brødform klar – enten smør den indvendigt med smør eller beklæd den med bagepapir.
  • Mos bananerne, og hak nødderne. Husk at gemme nogen fine halve nødder til pynt.
  • Blend dadler og vand til en jævn masse.
  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk nu smør med dadler (eller sukker – i så fald vent med vandet).
  • Hæld de øvrige ingredienser i din skål (også det lunkne vand, hvis du bruger sukker), og bland dejen hurtigt sammen. Hæld den op i formen, glat den lidt ud og pynt med halve valnødder.
  • Bag dit bananbrød i ca. 1 time. Test om det er færdigt ved at stikke en strikkepind (hvis du har), en tandstikker eller en tynd gaffel i kagen: Hænger dejen ved, skal det bage lidt længere – eller skal det ud og afkøle på en bagerist.
  • Server lune skiver bananbrød med koldt smør. Med te. Med kaffe. Med kakao. Eller hvad du nu syn’s.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Banana bread - bananbrød med valnødder

Bananbrød med dadler eller sukker

Men hvis du er brændt inde med et bundt bananer, der er på det sidste – kort sagt overmodne – så er de virkelig godt brugt i det amerikanske bananbrød. Jeg var så heldig at få foræret en pose friske valnødder også, og så var der ikke meget at betænke sig på.

Forresten, hvis du ikke orker det med dadlerne, kan du skifte dem ud med 150 g brun farin, der har en god kraftig smag – eller hvis du synes: Almindeligt sukker.

Og hvis du er til det: Husk smør på!

Tip om bagepulver

Når du bager kager med bagepulver, behøver du ikke  vente på, ovnen bliver varm først. Men hvis du sætter i kold ovn, skal du lægge ca. 10 minutter til bagetiden.Gem

Banana bread - bananbrød med valnødder

GemHvis du elsker kager med banan …

Så var det måske også værd at tjekke:

  • Efterårsversionen med græskar og appelsin
  • Eller forårskagen med gulerødder og citron (og lækker frosting)
Græskarkage med appelsin og glasur
Et skøn efterårskage med græskar og det, amerikanerne kalder 'pumpkin pie spice'. Varme krydderier. Og appelsinglasur!
Gå til opskrift
Krydderkage - skøn græskar-kage med glasur
Nem gulerodskage med banan og citronfrosting
En rigtig smovset gulerodskage, der er lagt sammen som en lagkage. Fugtig kage og blød creme, ikke til at stå for.
Gå til opskrift
Nem gulerodskage med banan - og citronfrosting
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hvofor skal er godt brød/kage dog ødelægges med smør, endda i overflod af smør

    • Hej Eva
      tandsmør er heldigvis frivilligt ◡̈ Kan godt se, min opfordring er mere bombastisk, den skal du bare hoppe op og falde ned på, hvis smør ikke er for dig. God bagelyst! Kh Bodil