Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Bananbrød med valnødder lyder næsten for godt til at være sundt, og det er det også. Men nemt og lækkert – og et sødt svar på bløde, overmodne bananer.
Bananbrød med valnødder lyder næsten sundt, men det er altså en tilsnigelse. Sukker er sukker, uanset om det kommer fra dadler, bananer eller en pose fra supermarkedet.
Men sukker fra bananer og dadler kommer med mere smag. Og så har jeg givet bananbrødet noget fuldkornsmel i stedet for hvidt mel. Det giver lidt ekstra fibre, mineraler og den slags. Mere bid og smag. Men altså – sundt er nok en overdrivelse. Bananbrød er ikke et brød, det er en kage.
Til gengæld smager den også sødt og dejligt!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Men hvis du er brændt inde med et bundt bananer, der er på det sidste – kort sagt overmodne – så er de virkelig godt brugt i det amerikanske bananbrød. Jeg var så heldig at få foræret en pose friske valnødder også, og så var der ikke meget at betænke sig på.
Forresten, hvis du ikke orker det med dadlerne, kan du skifte dem ud med 150 g brun farin, der har en god kraftig smag – eller hvis du synes: Almindeligt sukker.
Og hvis du er til det: Husk smør på!
Når du bager kager med bagepulver, behøver du ikke vente på, ovnen bliver varm først. Men hvis du sætter i kold ovn, skal du lægge ca. 10 minutter til bagetiden.
Så var det måske også værd at tjekke:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hvofor skal er godt brød/kage dog ødelægges med smør, endda i overflod af smør
Hej Eva
tandsmør er heldigvis frivilligt ◡̈ Kan godt se, min opfordring er mere bombastisk, den skal du bare hoppe op og falde ned på, hvis smør ikke er for dig. God bagelyst! Kh Bodil