Følg med her:
Aubergine-svampe-tilbehør til fisk
Tilbehør til fisk er ofte i den milde skala med dild og persille og den slags – men ikke denne gang. Her får den med hvidløg og ingefær og chili – og et sødt touch med tørrede tranebær.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 1 aubergine
- 3 portobellosvampe
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- 1 rød chili
- 30 g tørrede tranebær
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- lime efter smag
Evt. også:
- 2 dl speltkerner (alternativt hvede eller rug)
- Bredbladet persille eller koriander til pynt
Sådan gør du:
- Hvis du vil have speltkerner i salaten, så start med at koge dem ca. 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, så snart de er møre.
- Skyl aubergine, svampe, peberfrugt.
- Hak løg, svampe og rød peber i grove tern. Riv ingefær og hvidløg, hak chili fint, og skær løg i smalle både.
- Varm en god stor pande op, og start med svampene og lidt olie. Gi’ dem god varme, så de får lidt farve, og afgiver væden. Sæt dem til side. Gi’ så panden en god sjat olivenolie. Rist aubergineternene til de er næsten møre og har taget farve – tilsæt evt. ekstra olie undervejs.
- Skru lidt ned, og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chili og tranebær. Vend rundt, til løgene er klare og møre. Tilføj svampene og rød peber, og vend rundt et par minutter mere. Den røde peber må gerne bevare noget bid.
- Tilsæt evt. de kogte kerner, og smag til med salt, peber og lime. Servér med et drys persille eller koriander.
Muttis tips
Tilbehør til fisk – eller hvad du synes
Den lune salat er rigtig god til en hvid fisk, som du enten steger på panden eller i ovnen. Det kan sikkert også give et godt modspil som tilbehør til en bøf. Og jeg var glad for den rest, jeg kunne bruge i madpakken dagen efter – hvor den også fik en håndfuld spinatblade oveni.
Du kan lave aubergine-svampe-mixen som en lun salat med eller uden kogte kerner. Her lavede jeg den med, så jeg ikke behøvede andet tilbehør til min fisk.
Tip om aubergine
Husk, at når du bruger aubergine, er det vigtigt, den bliver ordentlig mør. Det er derfor, jeg anbefaler, at du ikke sparer på olien, når du steger den. Og jeg synes bestemt ikke, det gør noget, at auberginen får en del olie, får der er ikke mange andre fede ingredienser i tilbehøret. God olivenolie skal der til.
Tip om variationer
Du kan sagtens variere grønsagerne. Prøv fx med
- Squash i stedet for aubergine – den bliver hurtigere mør på panden
- Andre svampe, fx champignons
- Forårsløg i stedet for rødløg. Tro mod de asiatiske krydderier. De skal tilsættes til sidst, da de hurtigt får nok
- Vindruer i stedet for tranebær. Tag dobbelt op
- Suppler med ristede peanuts
- Og du kan supplere med et par stænk soya, når du serverer.
Helt fantastisk ret som vi fik i dag til en dejlig kulmule! Tak for opskrifte og inspirationen! Du skriver ikke i din vejledning hvornår du tilsætter tranebærrene. God weekend. Mvh Ea
Hej Ea, tusind tak for din søde kommentar! Dejligt I ku’ li’ den 🙂 Jeg skynder mig at rette i opskriften! Kh Bodil