Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Er du frisk på lidt alternativt tilbehør til fisk? Her er der smæk på smagen med både hvidløg, ingefær og chili!

Tilbehør til fisk er ofte i den milde skala med dild og persille og den slags – men ikke denne gang. Her får den med hvidløg og ingefær og chili – og et sødt touch med tørrede tranebær.

Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Forb. tid 30 minutter
Giv de første stjerner!
Grønt tilbehør til fisk kan også være både rødt og lilla – og det kan være spicy. Her får du lidt ekstra varme med chili, ingefær og hvidløg. En dejlig afveksling.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • 3 portobellosvampe
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 30 g tørrede tranebær
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • lime efter smag

Evt. også:

  • 2 dl speltkerner (alternativt hvede eller rug)
  • Bredbladet persille eller koriander til pynt

Sådan gør du: 

  • Hvis du vil have speltkerner i salaten, så start med at koge dem ca. 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, så snart de er møre.
  • Skyl aubergine, svampe, peberfrugt.
  • Hak løg, svampe og rød peber i grove tern. Riv ingefær og hvidløg, hak chili fint, og skær løg i smalle både.
  • Varm en god stor pande op, og start med svampene og lidt olie. Gi’ dem god varme, så de får lidt farve, og afgiver væden. Sæt dem til side. Gi’ så panden en god sjat olivenolie. Rist aubergineternene til de er næsten møre og har taget farve – tilsæt evt. ekstra olie undervejs.
  • Skru lidt ned, og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chili og tranebær. Vend rundt, til løgene er klare og møre. Tilføj svampene og rød peber, og vend rundt et par minutter mere. Den røde peber må gerne bevare noget bid.
  • Tilsæt evt. de kogte kerner, og smag til med salt, peber og lime. Servér med et drys persille eller koriander.

Muttis tips

Se tips til variationer nedenfor.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Ge

GTilbehør til fisk – eller hvad du synes

Den lune salat er rigtig god til en hvid fisk, som du enten steger på panden eller i ovnen. Det kan sikkert også give et godt modspil som tilbehør til en bøf. Og jeg var glad for den rest, jeg kunne bruge i madpakken dagen efter – hvor den også fik en håndfuld spinatblade oveni.

Du kan lave aubergine-svampe-mixen som en lun salat med eller uden kogte kerner. Her lavede jeg den med, så jeg ikke behøvede andet tilbehør til min fisk.

Gem

Aubergine-svampe-tilbehør til fisk

Tip om aubergine

Husk, at når du bruger aubergine, er det vigtigt, den bliver ordentlig mør. Det er derfor, jeg anbefaler, at du ikke sparer på olien, når du steger den. Og jeg synes bestemt ikke, det gør noget, at auberginen får en del olie, får der er ikke mange andre fede ingredienser i tilbehøret. God olivenolie skal der til.

Tip om variationer

Du kan sagtens variere grønsagerne. Prøv fx med

  • Squash i stedet for aubergine – den bliver hurtigere mør på panden
  • Andre svampe, fx champignons
  • Forårsløg i stedet for rødløg. Tro mod de asiatiske krydderier. De skal tilsættes til sidst, da de hurtigt får nok
  • Vindruer i stedet for tranebær. Tag dobbelt op
  • Suppler med ristede peanuts
  • Og du kan supplere med et par stænk soya, når du serverer.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Helt fantastisk ret som vi fik i dag til en dejlig kulmule! Tak for opskrifte og inspirationen! Du skriver ikke i din vejledning hvornår du tilsætter tranebærrene. God weekend. Mvh Ea

    • Hej Ea, tusind tak for din søde kommentar! Dejligt I ku’ li’ den 🙂 Jeg skynder mig at rette i opskriften! Kh Bodil