Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Søde, sunde bananmuffins uden sukker og mel. Bagt på havregryn, så de er sunde nok til morgenmad - og søde nok som eftermiddagssnack!
Bananmuffins skal være søde og svampede – og det er de også. Selv om de er helt uden sukker og bagt med havregryn i stedet for mel.
For mig er det en sød snack, vel at mærke uden tilsat sukker. Og den er altid populær at finde i min fryser.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvad er egentlig sundt?
Alt med måde, men i hvert fald hælder jeg til, at bananmuffins uden sukker er sundere end dem med. Sundere end kage, men nok ikke generelt sundere end rugbrød eller grønkål … Så med det forbehold bliver et delvist ja herfra.
Og mine sunde bananmuffins er søde og skønne, helt uden tilsat sukker. Det søde er ikke overdrevent, for det kommer udelukkende fra bananerne selv. Og så hjælper det jo altid med vanilje (eller kanel. Eller kardemomme).
Sunde kager, kan du sige, men faktisk spiser jeg dem ikke bare som kage. Jeg napper dem gerne med i madpakken enten som morgenmad eller en god snack hen på eftermiddagen. Og min mand er begyndt at efterlyse dem, når vi er på langtur i bilen. Sunde bananmuffins lukker nemlig også munden på et lavt blodsukker, når vi er in between måltider på landevejen.
Så måske er det også en nem kur mod en lidt stram stemning på rejsen?
Jeg tåler selv gluten udmærket – og jeg spiser også gerne smør – men du kan også sagtens spise mine sunde bananmuffins, hvis du ikke tåler gluten eller gerne vil spare på mælkeprodukterne. I stedet for mel bruger jeg havregryn (hvis du lider af decideret glutenallergi, skal du vælge glutenfri). Og i stedet for smør bruger jeg peanutbutter – i en ikke for voldsom mængde. Det har vist sig at være et godt trick, for der ér jo noget med bananer og peanutbutter, ikk’?
Kender du det – at du nogle gange står med et nyt produkt i hånden og tænker ‘og hvad skal det så gøre godt for?’
Sådan havde jeg det med hampefrø. Det måtte jeg læse lidt op på, og her får du den korte version. Hampefrø giver lidt sundere bananmuffins, fordi de indeholder:
Du kan læse mere om hampefrøenes sundhedsfordele fx hos Hjerteforeningen.
Ud over at de er sunde, så giver de en skøn struktur til de bløde muffins. Bare husk at tilsætte dem til sidst og kør ganske kort i foodprocessoren, så de ikke bliver malet til mel.
Hvis du ikke har hampefrø, kan du bytte til 50 g ekstra (gerne grove) havregryn.
Jeg er selv blevet fan af to tilføjelser til denne basisopskrift. Prøv:
Hvis du gerne vil trykke på den søde pedal, kan du også give dem hakket chokolade.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Ser spændende ud. Kan de fryses? Og hvordan opbevares de bedst?
Hej Tine, de kan sagtens fryses! Og holder i hvert fald 3 måneder ved -18. Med mindre de bliver spist 😉 Jeg har dem altid liggende klar til en madpakke eller tur. Faktisk lægger jeg dem altid i fryseren, hvis jeg ikke spiser dem med det samme eller dagen efter. Håber de falder i smag ☺️ Kh Bodil