Scan for at gå til opskrift
Bananmuffins uden sukker og mel
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 35 minutter min
- 5 bananer (ca. 600 g vejet inden du fjerner skrællen)
- 4 æg
- 150 g havregryn (evt. glutenfri)
- 100 g peanutbutter
- 1,5 tsk bagepulver
- ½ tsk fint salt
- ½ tsk vaniljepulver (eller 2 tsk kanel eller 2 tsk kardemomme)
Ekstra guf? Prøv:
- 90 g hampefrø
- 75 g valnødder
- 75 g blåbær (gerne fra frost)
Til formene:
- lidt fedtstof (fx kokosolie)
Kør alle ingredienser i foodprocessoren, til dejen er jævn.
Tips:Bruger du hampefrø – tilsæt dem til sidst, og kør ganske kort, til de er fordelt.Bruger du valnødder – Lad dem køre med dejen til sidst, kun kort, så de bliver groft hakkede.Bruger du blåbær – vend dem i dejen ved håndkraft til sidst. Fordel dejen i 12 muffinforme. Drys med havregryn. NB. Måske skal du smøre formene med fedtstof først. Jeg bruger kokosolie, rapsolie eller olie fra peanutbutteren.
Sæt dine muffins ind i ovnen, og tænd den på 160 grader varmluft. (Ja, bagepulver fungerer fint med at sætte ind i kold ovn – og du udnytter energien lidt bedre). Bag dem i 25 minutter eller til de er gyldne på toppen.
Lad dem køle af 5 minutter i formene, inden du vender dem ud på en bagerist.