Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Bananmuffins uden sukker, mælk og æg

Bananmuffins uden sukker og mel

Antal 12 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

  • 5 bananer (ca. 600 g vejet inden du fjerner skrællen)
  • 4 æg
  • 150 g havregryn (evt. glutenfri)
  • 100 g peanutbutter
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • ½ tsk vaniljepulver (eller 2 tsk kanel eller 2 tsk kardemomme)
Ekstra guf? Prøv:
  • 90 g hampefrø
  • 75 g valnødder
  • 75 g blåbær (gerne fra frost)
Til formene:
  • lidt fedtstof (fx kokosolie)
Til drys:
  • lidt havregryn

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kør alle ingredienser i foodprocessoren, til dejen er jævn.
  • Tips:
    Bruger du hampefrø – tilsæt dem til sidst, og kør ganske kort, til de er fordelt.
    Bruger du valnødder – Lad dem køre med dejen til sidst, kun kort, så de bliver groft hakkede.
    Bruger du blåbær – vend dem i dejen ved håndkraft til sidst.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme. Drys med havregryn. NB. Måske skal du smøre formene med fedtstof først. Jeg bruger kokosolie, rapsolie eller olie fra peanutbutteren.
  • Sæt dine muffins ind i ovnen, og tænd den på 160 grader varmluft. (Ja, bagepulver fungerer fint med at sætte ind i kold ovn – og du udnytter energien lidt bedre). Bag dem i 25 minutter eller til de er gyldne på toppen.
  • Lad dem køle af 5 minutter i formene, inden du vender dem ud på en bagerist.