Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Søde kartofler i ovn med sprøde kikærter, granatæble og tahindressing. Nem aftensmad eller tilbehør, der smager skønt og mætter godt!
Jeg elsker søde kartofler, og jeg savnede en opskrift på, hvordan de kan blive til nem aftensmad. Det blev til søde kartofler i ovn – en simpel vegetarret, som smager skønt og mætter dejligt!
Aftensmad skal nogle gange være nem, og derfor er der ikke så meget hokus pokus her. Bare en god kombination, der mætter både mave og sanser:
Jeg serverer retten solo, som den er, og så rækker opskriften til 4. Men jeg ville ikke sige nej, hvis nogen fandt på at servere den med en salat til eller som tilbehør til noget andet. Brug den fx sammen med en rest fra i går eller til en vegetardelle. Så kan du regne med, opskriften er nok til 4.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Husk, at du ikke behøver at skrælle de søde kartofler. Bare gå dem efter, og skur dem godt med en stiv børste. Så får du alle næringsstofferne med (de sidder jo som sædvanlig især lige under skrællen).
Nu skal det ikke være et foredrag om, om søde kartofler er er sundere end almindelige kartofler, men du har måske hørt, at søde kartofler ikke får dit blodsukker til at stige så hurtigt som almindelige kartofler. Desværre lader det til at være en skrøne. Og nok så vigtigt, et tal i en tabel siger ikke så meget om, hvordan netop din krop reagerer på den pågældende fødevare. Vi reagerer nemlig ret individuelt. Det kan du også læse om i den artikel, jeg linker til.
En anden fun fact om kartofler er, at almindelige kartofler er den fødevare, der mætter mest pr. kalorie.
Så når jeg bruger søde kartofler, er det bare fordi, jeg foretrækker dem i denne ret. Punktum.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)