Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hvorfor har jeg ikke tænkt på det før? Selvfølgelig kan man lave min absolutte yndlingssalat – salade chèvre chaud – med min absolutte favoritsalattype, grønkål! Voilá: Grønkålssalat med gedeost og pærer.

En genial dansk variant af en fransk klassiker. Nem og lækker. Med smag, bid og knas :-)

Frankofil grønkålssalat

Det er i øvrigt ikke så sært, at salaten med varm gedeost findes på de fleste spisekort, når man går ud til frokost i Frankrig – og Belgien, for den sags skyld. Jeg kan spise mig gennem 14 varianter på 14 dage, og jeg bliver bare ikke træt af den. Nu har jeg lavet min egen, for grønkåls-chèvre chaud har jeg alligevel aldrig fået dernede.

Salade chèvre chaud har også gjort mig til stamgæst på Cafebiografen i Odense i mange år – og her blev der ikke sparet på noget. Faktisk tror jeg stadig, de har en variant på kortet, så prøv den, hvis du er i nærheden.

Kender du grønkålshemmeligheden?

Der er lige et enkelt trick, der gør underværker i en grønkålssalat med gedeost: Grønkålshemmeligheden. Den får du i opskriften nedenfor – og du kan læse mere om den her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Grønkålssalat med gedeost og pærer

Salater

Rækker til: 4 til frokost

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 200 g grønkål (renset vægt)

  • lidt rød spidskål, kan udelades

  • 3 små pærer

  • 50 g valnøddekerner

  • 4 tørrede figner

  • 4 skiver godt brød eller 8 skiver baguette

  • 1 lille rulle gedeost

  • lidt flydende honning

  • evt. lidt frisk timian til pynt

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 spsk god lys eddike

  • 1/2 tsk dijonsennep

  • 1/2 tsk flydende honning

  • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Knus valnødderne lidt med fingrene. Rist nødderne på en tør pande, til de er gennemvarme og dufter. Tilsæt så en tsk honning, og ryst nødderne rundt på panden, til de er dækket af honning på alle sider. Fordel dem på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.

  2. Riv grønkålen af stænglerne, og skyl den grundigt. Dup den lidt tør med et rent viskestykke – og så skal den masseres: Tag ca. en teskefuld olivenolie i hånden, og masser den ind i kålen, så den bliver blød og lækker. Hak kålen groft.

  3. Snit rød spidskål fint, fx på et mandolinjern.

  4. Skær pærerne i både, og skær fignerne i tynde skiver.

  5. Ryst eller pisk dressingen sammen.

  6. Rist brødskiverne let. Fordel gedeosten ovenpå, og dryp med lidt honning. Giv dem et par minutter under grillen i ovnen – hold godt øje!

  7. Bland grønkålen med dressingen, og anret den på et fad sammen med pærerne. Læg brødskiverne øverst. Drys med valnødder og figner, og pynt evt. med frisk timian. Server straks!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Grønkålssalat med gedeost og pærer - salade chèvre chaud

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Grønkålssalat med gedeost og pærer – salade chèvre chaud

  1. Gedeost…jow jeg prøver da engang imellem, disse prøver har stået på i årevis, MEN geden og jeg bliver nok aldrig venner, i min mund smager det gyseligt, har du et andet forslag til osten i denne salat.
    God dag og tak for fine opskrifter.
    Britta

    1. Haha, hej Britta, tak for din besked og søde ord. Jeg har selv et lidt blandet forhold til ged, men så længe den er ret blød og frisk, går det. Det er lidt svært at skifte den ud her, men måske du kunne prøve med en blød feta, hvor det salte også vil gå godt med den sødlige balsamico. De fleste oste vil smelte for meget og løbe af brødet, så kunsten er at finde en, der ikke gør. Måske kunne man også gå en helt anden vej og lave friturestegt camembert? Det bliver så uden brød under. Skriv gerne, hvad du ender med at gøre – og om det bliver godt! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.