Scan for at gå til opskrift
Grønkålssalat med gedeost og pærer
Forb. tid 20 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 50 g valnøddekerner
- 1 tsk flydende honning
- 200 g grønkål (renset vægt)
- 1 tsk olivenolie
- rød spidskål (bare lidt, kan udelades)
- 3 pærer (små)
- 8 skiver baguette
- 1 rulle gedeost (lille rulle)
- 4 tørrede figner
- frisk timian (til pynt)
Til dressingen skal du bruge:
- 1 spsk god lys eddike
- ½ tsk dijonsennep
- ½ tsk flydende honning
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Knus valnødderne lidt med fingrene. Rist nødderne på en tør pande, til de er gennemvarme og dufter. Tilsæt så en tsk honning, og ryst nødderne rundt på panden, til de er dækket af honning på alle sider. Fordel dem på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Riv grønkålen af stænglerne, og skyl den grundigt. Dup den lidt tør med et rent viskestykke – og så skal den masseres: Tag olivenolien i hånden, og masser den ind i kålen, så den bliver blød og lækker. Hak kålen groft.
Snit rød spidskål fint, fx på et mandolinjern.
Skær pærerne i både, og skær fignerne i tynde skiver.
Ryst eller pisk dressingen sammen.
Rist brødskiverne let. Fordel gedeosten ovenpå, og dryp med lidt honning. Giv dem et par minutter under grillen i ovnen – hold godt øje!
Skær fignerne i tynde skiver. Bland grønkålen med dressingen, og anret den på et fad sammen med pærerne. Læg brødskiverne øverst. Drys med valnødder og figner, og pynt evt. med frisk timian. Server straks!