Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Selvfølgelig kan man lave salade chèvre chaud med grønkål! Voilá: To yndlingssalater i én. Grønkålssalat med gedeost og pærer.
Hvorfor har jeg ikke tænkt på det før? Selvfølgelig kan man lave min absolutte yndlingssalat – salade chèvre chaud – med min absolutte favoritsalattype, grønkål! Voilá: Salat med gedeost, pærer og grønkål.
En genial dansk variant af en fransk klassiker. Nem og lækker. Med smag, bid og knas 🙂
Hvis du foretrækker at bruge almindelige salatblade – så gør du bare det. Du kan lade dig inspirere af min anden, mere klassiske chevre chaud her på bloggen.
Salaten er både god som en forret og som en selvstændig frokost.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Salaten med varm gedeost findes på de fleste spisekort, når man går ud til frokost i Frankrig – og Belgien, for den sags skyld. Jeg kan spise mig gennem 14 varianter på 14 dage, og jeg bliver bare ikke træt af den. Man får den med alle varianter af brød, salater, gedeost, frugt og knas, og jeg har aldrig fået en, jeg ikke ku’ li’.
Nu har jeg lavet min egen, for grønkåls-chèvre chaud har jeg alligevel aldrig fået dernede.
Salade chèvre chaud har også gjort mig til stamgæst på Cafebiografen i Odense i mange år – og her blev der ikke sparet på noget. Faktisk tror jeg stadig, de har en variant på kortet.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Kanske inte lika tjusig uppläggning samt en droppe citron på päronet. Väldigt gott!
Tak kære fætter, jeg tror, du kan få noget godt ud af alt – næsten!
Kh Bodil
Gedeost…jow jeg prøver da engang imellem, disse prøver har stået på i årevis, MEN geden og jeg bliver nok aldrig venner, i min mund smager det gyseligt, har du et andet forslag til osten i denne salat.
God dag og tak for fine opskrifter.
Britta
Haha, hej Britta, tak for din besked og søde ord. Jeg har selv et lidt blandet forhold til ged, men så længe den er ret blød og frisk, går det. Det er lidt svært at skifte den ud her, men måske du kunne prøve med en blød feta, hvor det salte også vil gå godt med den sødlige balsamico. De fleste oste vil smelte for meget og løbe af brødet, så kunsten er at finde en, der ikke gør. Måske kunne man også gå en helt anden vej og lave friturestegt camembert? Det bliver så uden brød under. Skriv gerne, hvad du ender med at gøre – og om det bliver godt! Kh Bodil