Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Grønkålssalat med gedeost og pærer - salade chevre chaudHvorfor har jeg ikke tænkt på det før? Selvfølgelig kan man lave min absolutte yndlingssalat – salade chèvre chaud – med min absolutte favoritsalattype, grønkål! Voilá: Grønkålssalat med gedeost og pærer.

En genial dansk variant af en fransk klassiker. Nem og lækker. Med smag, bid og knas :-)

Frankofil grønkålssalat

Det er i øvrigt ikke så sært, at salaten med varm gedeost findes på de fleste spisekort, når man går ud til frokost i Frankrig – og Belgien, for den sags skyld. Jeg kan spise mig gennem 14 varianter på 14 dage, og jeg bliver bare ikke træt af den. Nu har jeg lavet min egen, for grønkåls-chèvre chaud har jeg alligevel aldrig fået dernede.

Salade chèvre chaud har også gjort mig til stamgæst på Cafebiografen i Odense i mange år – og her blev der ikke sparet på noget. Faktisk tror jeg stadig, de har en variant på kortet, så prøv den, hvis du er i nærheden.

grønkålssalat med gedeost og pærer - salade chevre chaud

Kender du grønkålshemmeligheden?

Der er lige et enkelt trick, der gør underværker i en grønkålssalat med gedeost: Grønkålshemmeligheden. Den får du i opskriften nedenfor – og du kan læse mere om den her.

Opskrift på grønkålssalat med gedeost og pærer

Salater

Rækker til: 4 til frokost

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 200 g grønkål
  • 3 små pærer
  • ca. 20 halve valnøddekerner
  • 4 skiver godt grovbrød eller 8 skiver baguette
  • 1 lille rulle gedeost
  • lidt flydende honning
  • evt. lidt frisk timian til pynt

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 spsk. balsamico eddike
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk flydende honning
  • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Start med grønkålen: Snit stænglerne fra, og skyl kålen grundigt. Dup den lidt tør med et rent viskestykke - og så skal den masseres: Tag ca. en teskefuld olivenolie i hånden, og masser den ind i kålen, så den bliver blød og lækker. Hak kålen groft.
  2. Skær pærerne i passende stykker, og hak valnødderne groft.
  3. Ryst eller pisk dressingen sammen.
  4. Rist brødskiverne let. Fordel gedeosten ovenpå, og dryp med lidt honning. Giv dem et par minutter under grillen i ovnen - hold godt øje!
  5. Anret grønkålen i et fladt fad, fordel pærerne over, og læg brødskiverne øverst. Hæld dressingen over, drys med valnødderne og pynt med frisk timian. Server straks!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.