Salat med savojkål og æbler – savojkålsalat

Salat med savojkål er hurtigt blevet en favorit i mit køkken. Savoykål skal bare snittes fint og have en himmelsk dressing - den får du her!

 Salat med savojkål er ny favorit i mit salatsortiment – en syrlig vintersalat med en himmelsk god dressing. Den er særlig god til lidt efterårets og vinterens retter – and, vildt, coq au vin, nøddesteg, rødbedefrikadeller eller hvad du nu laver.

Salat med savojkål og æbler – savojkålsalat

Salat med savojkål og æbler

Forb. tid 20 minutter
Giv de første stjerner!
Savojkål er en grov kål, der har godt af en dressing, der mørner kålen lidt. Det får den her – og smagen … den er himmelsk!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til salaten skal du bruge:

  • savojkål
  • 30 g valnødder
  • 2 dl edamamebønner (kan udelades)
  • 2 syrlige æbler (jeg foretrækker danske Elstar)

Til dressingen skal du bruge:

  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk ravigottesauce
  • 1 spsk lys eddike (jeg bruger æblecidereddike)
  • ½ citron (skal og 1 spsk saft)
  • 1 tsk flydende honning (valgfrit)
  • salt (peber)

Sådan gør du: 

  • Snit kålen fint. Fint, altså! Gerne med foodprocessor eller mandolinjern. Hak valnødderne groft.
  • Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Vend kål, edamamebønner og de fleste valnødder sammen med en passende mængde dressing.
    Der er sikkert dressing til en ekstra gang.
  • Fordel salaten i et fad. Snit æblerne i fine både, pynt salaten med dem og med de sidste valnødder.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Vintersalat med savoykål og æbler

Inspirationen hentede jeg i Politikens salatkonkurrence for nogle år siden. Jeg kan ikke huske, om denne her vandt – men hos mig er den i hvert fald en salatvinder. Og den har fået savojkål ind i mit køkken. Savojkål kan godt være en lidt besværlig, grov fætter, men her bliver den virkelig lækker.

Salaten er også god efter en dag eller to. Fx til madpakken. Så lav rigeligt!

Hvis du bruger savoykålsalaten som tilbehør, kan du udelade edamamebønner. Men de er gode i madpakken.

Og dressingen: Den er et kapitel for sig:

Citrondressing med ravigotte sauce
En skøn, cremet og lidt sødlig citrondressing, der gør underværker i en grov kålsalat – eller bare en grøn salat.
Gå til opskrift
Citrondressing med ravigotte sauce

Savojkålsalat skal snittes fint!

Det vigtige for en god salat med savoykål er at få kålen snittet rigtig fint, så den kan blive lidt mør af dressingen. Det kan du enten gøre i en maskine (med god snittefunktion), på et mandolinjern (nok lidt besværligt) eller med en skarp kniv (skær så tyndt og fint, du orker).

Dressingen har heldigvis evnen til at blødgøre kålen lidt, så hvis kålen er lidt grovere snittet, bliver den blød og mere medgørlig, når den har stået nogle timer. Og den kan sagtens tåle at stå til i morgen!

Gem

Salat med savojkål og æbler – savojkålsalat

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Du fortæller om, at massere grønkål med olie. Prøv at massere kål med 1 spsk groft salt. Du kan mærke at kålen forandre sig. Den bliver “blødere” og desuden lettere fordøjelig. Når den er masseret færdig, skylles den i et dørslag og drypper godt af. Prøv det. Det gør kålsalat SÅ meget bedre

    • Hej Dina, tak for dit tip! Jeg kender det fra fermentering – hvor man dog lader det stå meget længere. Og ja, især til de genstridige kåltyper (fx hvidkål og savoj) er det faktisk en rigtig god metode. Tak for lige at minde om den 🙂 Kh Bodil