Følg med her:
Rabarbertrifli – nem dessert med rabarber
Rabarbertrifli er en nem rabarberdessert, du kan forberede i forvejen. Og det er den skønneste kombination af syrlig rabarberkompot, blød, lækker mascarpone creme og sprød marcipancrunch – så er lykken gjort.
En skøn dessert med rabarber
Rabarbertriflien blev vores dessert Sankt Hans aften – og det var fordi, min datter oplyste, at Sankt Hans ‘jo’ er sidste chance, hvis man vil have rabarber. Jeg har nu set rabarber i butikkerne efter Sankt Hans, heldigvis, så der er håb for en portion mere senere. Jeg skynder mig også at lægge rabarber i fryseren, just in case.
Siden har jeg fundet ud af, at hun slet ikke har ret. Du kan sagtens få friske rabarber ind i eftersommeren. Uden for rabarbersæsonen kan du faktisk også købe frosne rabarber. Jeg har set dem både i Coop’s butikker og i den serie, der hedder Grøn Balance, som jeg fandt hos Min Købmand, Spar og Meny.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til marcipancrunchen skal du bruge:
- 15 g mandler
- 25 g marcipan
- 1 spsk sukker
- 40 g havregryn (fine eller grove)
- 10 g smør
Til rabarberkompotten skal du bruge:
- 250 g rabarber (helst jordbærrabarber eller vinrabarber)
- 3 spsk sukker
- 2 spsk vand
- vaniljesukker efter smag
Til vaniljecremen skal du bruge:
- 1,5 dl piskefløde
- 100 g mascarpone
- 1 spsk flormelis
- vaniljepulver eller vaniljesukker efter smag
En større portion marcipancrunch (bare en mulighed):
- 75 g mandler
- 125 g marcipan
- 5 spsk sukker
- 200 g havregryn (fine eller grove)
- 50 g smør
Sådan gør du:
- Til crunch (lav evt. en større portion – så har du til morgenmadsknas og koldskål også): Hak mandlerne, og riv marcipanen groft. Bland med sukker og havregryn. Smelt smørret, og bland det i. Fordel det på en bageplade, og rist det ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Vend rundt en gang eller to undervejs. Lad det køle af på bagepapiret på køkkenbordet. Imens:
- Rabarberne: Rens og trim rabarberne, og snit dem i små stykker på 1-2 cm. Kog dem blidt med sukker og vand, til de er næsten møre. Smag til med vanilje, og køl kompotten af.
- Vaniljecremen: Pisk fløden til skum, ikke for stift. Pisk flormelis og vanilje i mascarponen. Tilsæt så flødeskummet lidt af gangen – pas på, du ikke pisker for meget. Evt. bare rør ved håndkraft.
- Opbevar kompot og creme på køl, til du vil samle desserten: Start med kompot i bunden, så lidt vaniljecreme og crunch – og gentag, hvis du har et slankt glas som mit. Du kan evt. bruge en sprøjtepose til vaniljecremen, så er den nemmere at styre.
- Server!
Rabarbertrifli med marcipan og mascarpone
Når man kigger sig omkring på bloggen her, kan man godt tro, jeg nærmest lever af boller, kager og desserter. Men faktisk er det snyd. Det er ret sjældent, jeg laver dessert, og jeg er også en anelse doven med det.
Og derfor er jeg fan af trifli!
- Det tager ca. 10 minutter at lave en rabarberkompot (og så skal den bare køle af).
- Det tager også omkring 10 minutter at lave den søde, bløde vaniljecreme med mascarpone.
- Og endelig tager det 25 minutter at lave marcipancrunch.
Men bemærk nu lige: Det hele kan laves samtidig! Og det kan forberedes i god tid, så du bare skal samle desserten, lige før du serverer.
Trifli med marcipancrunch
Normalt er en trifli en dessert med makroner, men jeg havde lyst til noget, der havde lidt mere bid. Uden at give køb på smagen. Så jeg lavede en variant af ristede havregryn – og tilsatte hakkede mandler og revet marcipan. Pyha, det er ikke sidste gang! I øvrigt smager det også godt på koldskål og diverse varianter af morgenmad med ske!
Andre desserter med rabarber
Har du lyst til andre desserter med rabarber, kan du også tjekke: