Rabarbertrifli – nem dessert med rabarber

Rabarbertrifli er en nem dessert med rabarber. Rabarberkompot, mascarpone creme og marcipancrunch - så er lykken gjort.

Rabarbertrifli er en nem rabarberdessert, du kan forberede i forvejen. Og det er den skønneste kombination af syrlig rabarberkompot, blød, lækker mascarpone creme og sprød marcipancrunch – så er lykken gjort.

En skøn dessert med rabarber

Rabarbertriflien blev vores dessert Sankt Hans aften – og det var fordi, min datter oplyste, at Sankt Hans ‘jo’ er sidste chance, hvis man vil have rabarber. Jeg har nu set rabarber i butikkerne efter Sankt Hans, heldigvis, så der er håb for en portion mere senere. Jeg skynder mig også at lægge rabarber i fryseren, just in case.

Siden har jeg fundet ud af, at hun slet ikke har ret. Du kan sagtens få friske rabarber ind i eftersommeren. Uden for rabarbersæsonen kan du faktisk også købe frosne rabarber. Jeg har set dem både i Coop’s butikker og i den serie, der hedder Grøn Balance, som jeg fandt hos Min Købmand, Spar og Meny.

Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone

Rabarbertrifli med marcipan

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Køletid 30 minutter
Samlet 1 time
Giv de første stjerner!
Tag det syrlige med det søde, sprøde og bløde. Elsker du rabarber, og må det gerne være nemt at lave, så er rabarbertrifli noget for dig. Du kan forberede den i forvejen og bare samle den før servering.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til marcipancrunchen skal du bruge:

  • 15 g mandler
  • 25 g marcipan
  • 1 spsk sukker
  • 40 g havregryn (fine eller grove)
  • 10 g smør

Til rabarberkompotten skal du bruge:

  • 250 g rabarber (helst jordbærrabarber eller vinrabarber)
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • vaniljesukker efter smag

Til vaniljecremen skal du bruge:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 100 g mascarpone
  • 1 spsk flormelis
  • vaniljepulver eller vaniljesukker efter smag

En større portion marcipancrunch (bare en mulighed):

  • 75 g mandler
  • 125 g marcipan
  • 5 spsk sukker
  • 200 g havregryn (fine eller grove)
  • 50 g smør

Sådan gør du: 

  • Til crunch (lav evt. en større portion – så har du til morgenmadsknas og koldskål også): Hak mandlerne, og riv marcipanen groft. Bland med sukker og havregryn. Smelt smørret, og bland det i. Fordel det på en bageplade, og rist det ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Vend rundt en gang eller to undervejs. Lad det køle af på bagepapiret på køkkenbordet. Imens:
  • Rabarberne: Rens og trim rabarberne, og snit dem i små stykker på 1-2 cm. Kog dem blidt med sukker og vand, til de er næsten møre. Smag til med vanilje, og køl kompotten af.
  • Vaniljecremen: Pisk fløden til skum, ikke for stift. Pisk flormelis og vanilje i mascarponen. Tilsæt så flødeskummet lidt af gangen – pas på, du ikke pisker for meget. Evt. bare rør ved håndkraft.
  • Opbevar kompot og creme på køl, til du vil samle desserten: Start med kompot i bunden, så lidt vaniljecreme og crunch – og gentag, hvis du har et slankt glas som mit. Du kan evt. bruge en sprøjtepose til vaniljecremen, så er den nemmere at styre.
  • Server!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rabarbertrifli med marcipan og mascarpone

Når man kigger sig omkring på bloggen her, kan man godt tro, jeg nærmest lever af boller, kager og desserter. Men faktisk er det snyd. Det er ret sjældent, jeg laver dessert, og jeg er også en anelse doven med det.

Og derfor er jeg fan af trifli!

  • Det tager ca. 10 minutter at lave en rabarberkompot (og så skal den bare køle af).
  • Det tager også omkring 10 minutter at lave den søde, bløde vaniljecreme med mascarpone.
  • Og endelig tager det 25 minutter at lave marcipancrunch.

Men bemærk nu lige: Det hele kan laves samtidig! Og det kan forberedes i god tid, så du bare skal samle desserten, lige før du serverer.

Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone

Trifli med marcipancrunch

Normalt er en trifli en dessert med makroner, men jeg havde lyst til noget, der havde lidt mere bid. Uden at give køb på smagen. Så jeg lavede en variant af ristede havregryn – og tilsatte hakkede mandler og revet marcipan. Pyha, det er ikke sidste gang! I øvrigt smager det også godt på koldskål og diverse varianter af morgenmad med ske!

Andre desserter med rabarber

Har du lyst til andre desserter med rabarber, kan du også tjekke:

Rabarbertærte med marcipan
Den smukkeste og skønneste sommerdessert med rabarber. Nyd den med lidt koldt flødeskum eller vaniljeis.
Gå til opskrift
Rabarbertærte med marcipan
Rabarbercrumble – den bedste!
Denne krydrede rabarbercrumble er en helt uimodståelig sommerklassiker – med ingefær og appelsin og knasende sød crumble.
Gå til opskrift
Rabarbercrumble verdens bedste med ingefær og appelsin
Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: