Følg med her:
Madtærte
Madtærte med fyld er en af mine evige livretter, og derfor bliver jeg ved med at udvikle nye opskrifter. Her har jeg samlet dem alle – og også dem, der hedder galette, for det er også en slags tærter, bare uden form.
Tacoskåle med asparges og svampe
Tomattærte med aubergine og hytteost
Vegetarisk pie med champignons
Græskartærte med svampe og rødløg
Kantareltærte med timian og mozzarella
Vegetarisk julemad: Madmuffins med rødbede
Tærte med asparges og vesterhavsost
Rødbedetærte med feta, hytteost og grov tærtebund
Grov tærtebund – madtærtebund med fuldkorn
Laksetærte – magisk opskrift med hytteost og spinat
Løgtærte med karamelliserede løg og grov tærtebund
Godt fyld til madtærter
Du har sikkert prøvet at få en madtærte, der ikke smager af så meget og måske også er våd i bunden. Det synes jeg er ærgerligt. Derfor gør jeg mig umage, både med tærtebunden og med fyldet. Bunden bager jeg i en metalform, der leder varmen bedre end porcelæn – og fyldet tilbereder jeg, så det får en koncentreret smag og samtidig bliver mørt og lækkert.
Det betyder, at nogle madtærter tager lidt ekstra tid – fordi jeg steger eller bager en del af grønsagerne i tærten først. Men du bliver så meget belønnet, når du serverer tærten.
Flest vegetariske madtærter
De fleste tærter og galetter på bloggen er vegetariske, og her er tricket ofte at tilsætte ost. Det kan være alt fra feta til emmenthaler og parmesan. Og hytteost til at give fylde.
Du skal nu heller ikke snydes for min laksetærte og kyllingetærten. De smager himmelsk – og igen: Der er heller ikke sparet på ingredienser, der giver masser af smag.
Jeg håber du finder god inspiration til din madtærte.
Velbekomme!