Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Et blødt og børnevenligt bananbrød uden sukker - det kan du roligt lade små og store børn spise løs af. Og det gør de gerne!
Server som det er - eller med koldt smør.

Hvis man som mit barnebarn (og mig) elsker smagen af bagte bananer, er et bananbrød en genial måde at lave noget sødt uden raffineret sukker.
Og heldigvis er der lidt ok næring i et bananbrød uden sukker, for den første gang, jeg bagte det, spiste mit barnebarn næsten ikke andet. Hun vidste lige, hvor det var, og så kunne alle dagens øvrige måltider godt pakke sammen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Bananbrødet består væsentligst af modne bananer, æg, havregryn og peanutbutter. Godt smagt til med kanel og kardemomme, lidt salt for at fremhæve smagen, hvedemel for at få det til at hænge godt sammen – og bagepulver for luftighed. Uden raffineret sukker, uden smør.
Det bedste er, at selv de mindste kan være med i bageriet, og det tager ikke mange minutter at lave dejen. Heller ikke med en halvandetårig på køkkenbordet.

Hvis du synes, bananbrødet skal have lidt ekstra guf uden at tilsætte raffineret sukker, kan du fx tilsætte:
Bananpandekager eller bananmuffins måske?


Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)