Følg med her:
Kyllingesalat med mangodressing – den bedste!
Kyllingesalat som sommermad – eller som en god frokost
Jeg lavede salaten, da jeg havde en rest kyllingebryst fra aftenen før. Men det er også en salat, jeg sagtens kunne finde på at stege kyllingebryst til, bare for at få den gode salat, når kødet var kølet af. Og du kan roligt lave en god stor portion. Bliver der en rest, så er din madpakke reddet dagen efter. Bare vent med at tilsætte dressingen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til salaten skal du bruge:
- 2 kylligebryster uden skind
- ½ tsk paprika
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- ½ spidskål
- 1 mango
- 2 avocados
- ½ lime (saften)
- 1 håndfuld frisk koriander
Mangodressing
- 200 g mango (blød og moden, vejet uden skræl)
- ½ tsk dijonsennep
- ½ tsk sød paprika
- 1 fed hvidløg
- ⅓ tsk salt
- ½ dl æblecidereddike
- 1 lime (ca. 2 spsk saft)
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du:
Sådan laver du salaten:
- Vend kyllingebrysterne i paprika, salt og peber. Varm olien godt op på en pande, og brun kyllingebrysterne 1 minut på hver side. Lad dem stege videre ca. 5 minutter på hver side ved mellem varme. Stil dem til side.
- Halver din mango med en skarp kniv og skær stenen ud. Skræl den mængde mango, du vil bruge i salaten, og skær den i tynde skiver. Gem resten af mangoen til din morgenmad eller en anden god salat.
- Snit spidskålen i tynde strimler, gerne med mandolinjern. Skyl og pluk koriander.
- Flæk avokadoerne, skær dem i tynde skiver, og dryp med limesaften.
Dressingen (nok til flere gange):
- Flæk mangoen med en skarp kniv, og fjern stenen. Skræl de to halvdele. Skær dem i tern, evt. overskydende tern kan du bruge i salaten. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser til en jævn, cremet dressing. Smag til.
- Skær kyllingbrysterne i tynde skiver, og anret salaten. Server den magiske mangodressing ved siden af. Varm evt. lidt brød til.
Magisk Asien-møder-Frankrig-mangodressing
Min magiske mangodressinger som hentet ud af et feriekatalog, hvor Asien møder Frankrig – med fuldt knald på den solgule farve, med en intens smag af moden mango og lime og med et frækt lille svirp af fransk dijonsennep. Spørger du mig, er mangodressingen en sikker redning til utallige salater – også kålsalater!
Eneste forbehold: Lad være med at mixe denne mango-baserede dressing med en tomatbaseret salat. No go.
Vil du ha’ lidt brød til salaten, passer naanbrød godt til.