Karrysuppe med kokosmælk, kikærter og grønsager

Karrysuppe er en herlig vintersuppe, der giver varmen helt ned i tæerne. En spicy vegetarisk suppe med kokosmælk og godt med grønsager.

Om vinteren elsker jeg suppe. Vi plejer at lave en stor portion i weekenden, så der er til en dag eller to i ugen, hvor maden skal gå lidt hurtigt.

Med karrysuppen er fordelen, at du kan bruge andre grønsager end dem, jeg nævner i opskriften. Suppe er jo genialt til at rydde op i grønsagsskuffen. Her får du nogle forslag.

Suppen er god både som forret til gæster – og som en nem hovedret i hverdagene.

Karrysuppe med de grønsager, du synes

Karrysuppen er en rimelig robust suppe, hvor du sagtens kan udskifte nogle af grønsagerne og skrue lidt op og ned for mængderne. Brug den som en guideline, og få brugt det, du har i køleskabet. Du kan fx også bruge:

  • Andre rodfrugter – pastinakker, persillerod, søde kartofler, lidt knoldselleri
  • Et par håndfulde spinat
  • Hakkede friske tomater eller rød peberfrugt
  • Majs
  • Svampe

I stedet for kikærter kan du også bruge

  • Andre typer tilberedte bønner og linser
  • En rest ris
  • Nudler (kan koges med i suppen)

Du kan naturligvis også tilsætte kød eller fisk, fx kylling, hvid fisk eller rejer.

Karrysuppe med kokosmælk, kikærter og grønsager

Karrysuppe med kokosmælk

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 17 minutter
Samlet 27 minutter
Giv de første stjerner!
En nem og spicy suppe, der giver kroppen et godt skud af vinterens grønsager. Masser af næring og velsmag i hver mundfuld.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til karrysuppen skal du bruge flg. grønsager:

  • 1 løg (stort)
  • 400 g blomkål (renset vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 3 kartofler
  • 1 porre

Krydderier og smagstoffer, du skal bruge:

  • 2 tsk karry (mild til medium styrke, evt. mere)
  • 2 tsk std garam masala
  • 1 tsk std gurkemeje
  • 15 g frisk ingefær (ca. 1,5 spsk fint revet)
  • 1 citrongræs
  • 1 spsk soja (evt. lidt mere)
  • 1 spsk limesaft
  • 1-2 spsk sød mango chutney (kan udelades, smag til)

Diverse, du skal bruge:

  • 2 spsk olie
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 dåse kikærter (drænet)

Topping:

Sådan gør du: 

  • Hak løg i tern, del blomkål i små buketter, og skær stokken i tern. Steg i olie i 5-10 minutter – varmt nok til, det tager farve.
  • Imens: Pil og pres hvidløg. Skræl gulerødder og kartofler, og skær i tern. Tilsæt sammen med karry, garam masala, gurkemeje og friskrevet ingefær. Vend rundt ved lidt lavere varme et par minutter.
  • Bank citrongræs, og snit den åben (så den stadig er samlet i bunden).Tilsæt den sammen med grønsagsbouillon, kog op, og lad suppen lige akkurat simre under låg i 10 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk og soya. Rør rundt, til kokosmælken er helt smeltet.
  • Tip! Hvis du foretrækker en blendet suppe, kan du tage citrongræs op nu, og blende grundigt.
  • Rens porren grundigt, og skær i tynde skiver. Tilsæt kikærter og porre i suppen, og varm den godt igennem.
  • Smag til med lime – plus hvad du ellers synes, karrysuppen trænger til. Lidt stærkere: Mere karry eller chili. Lidt mere bid: Ingefær. Lidt mere salt: Soya eller salt. Lidt rundere: Farin, sukker eller lidt sød mango chutney.
  • Servér rygende varm med topping.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Skal karrysuppen være ekstra stærk?

Det løser du nemt med en stærkere karry, fx lidt rød karry, eller med chili. Hvis du sætter en sriracha på bordet, kan man selv bestemme styrken (meget praktisk i familier, hvor man har lidt forskellige smagsløg).

Hvilke grønsager er gode i karrysuppe?

En karrysuppe kan blive god med mange forskellige grønsager – det er karryen, der styrer. Her gik jeg med:

  • Løg. Giver en lidt sødlig smag. Du kan sagtens bruge rødløg eller porrer i stedet.
  • Blomkål. Blomkål er en rigtig god suppegrønsag, der smager af noget. Her i suppen giver den også fylde.
  • Gulerødder. En klassisk vintergrønsag, der både giver farve, fylde og lidt sødme til karrysuppen.
  • Kartofler. Kartofler i suppe er ganske genialt – de kan koge lidt ud og dermed jævne suppen en smule. Og de mætter.
  • Hvidløg. Ja, det giver smag – skru op eller ned efter dine smagsløg.

Jeg elsker at give suppen lidt knas, friskhed og farve på toppen, og derfor serverer jeg med:

  • Æblestykker
  • Ovnristede peanuts (usaltede)
  • Frisk koriander (kan også være andet grønt drys)
  • Lime, så man kan justere syren.
Karrysuppe med kokosmælk, kikærter og grønsager

Tilbehør til karrysuppen

Jeg elsker et godt stykke brød til suppe. Her brugte jeg et stykke hurtigt grydebrød, jeg fandt i fryseren. Men alt groft brød kan bruges.

Karrysuppe med kokosmælk, kikærter og grønsager

Andre gode vintersupper

Her får du lidt mere at vælge imellem – en spicy thaisuppe, en hokkaidosuppe med kokosmæk og ingefær – og min vegetariske minestrone. Bare klik på billederne – så kommer du til opskrifterne.

Spicy vegetarisk thaisuppe
Thaisuppen er en ægte favorit herhjemme. Den fylder kroppen med varme og magiske asiatiske smage – og den er pivnem at lave!
Gå til opskrift
Spicy, vegetarisk thaisuppe med kokosmælk
Hokkaidosuppe med kokosmælk, ingefær, appelsin og chili
En smuk og mættende suppe, du sagtens kan servere både på en hverdag og for gæster. Bare gi' den gas med god topping.
Gå til opskrift
Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili
Vegetarisk minestrone
En lidt grønnere version af den klassiske italienske minestrone. Portionen er nok nærmest til 6 personer, så er I kun 4, bliver der en dejlig rest til senere på ugen.
Gå til opskrift
Vegetarisk minestrone med miso

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: