Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Karrysuppe med kokosmælk, kikærter og grønsager

Karrysuppe med kokosmælk

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 17 minutter
Samlet 27 minutter

Ingredienser

Til karrysuppen skal du bruge flg. grønsager:
  • 1 løg (stort)
  • 400 g blomkål (renset vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 3 kartofler
  • 1 porre
Krydderier og smagstoffer, du skal bruge:
  • 2 tsk karry (mild til medium styrke, evt. mere)
  • 2 tsk std garam masala
  • 1 tsk std gurkemeje
  • 15 g frisk ingefær (ca. 1,5 spsk fint revet)
  • 1 citrongræs
  • 1 spsk soja (evt. lidt mere)
  • 1 spsk limesaft
  • 1-2 spsk sød mango chutney (kan udelades, smag til)
Diverse, du skal bruge:
  • 2 spsk olie
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 dåse kikærter (drænet)
Topping:

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hak løg i tern, del blomkål i små buketter, og skær stokken i tern. Steg i olie i 5-10 minutter – varmt nok til, det tager farve.
  • Imens: Pil og pres hvidløg. Skræl gulerødder og kartofler, og skær i tern. Tilsæt sammen med karry, garam masala, gurkemeje og friskrevet ingefær. Vend rundt ved lidt lavere varme et par minutter.
  • Bank citrongræs, og snit den åben (så den stadig er samlet i bunden).Tilsæt den sammen med grønsagsbouillon, kog op, og lad suppen lige akkurat simre under låg i 10 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk og soya. Rør rundt, til kokosmælken er helt smeltet.
  • Tip! Hvis du foretrækker en blendet suppe, kan du tage citrongræs op nu, og blende grundigt.
  • Rens porren grundigt, og skær i tynde skiver. Tilsæt kikærter og porre i suppen, og varm den godt igennem.
  • Smag til med lime – plus hvad du ellers synes, karrysuppen trænger til. Lidt stærkere: Mere karry eller chili. Lidt mere bid: Ingefær. Lidt mere salt: Soya eller salt. Lidt rundere: Farin, sukker eller lidt sød mango chutney.
  • Servér rygende varm med topping.