Scan for at gå til opskrift
Karrysuppe med kokosmælk
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 17 minutter min
Samlet 27 minutter min
Til karrysuppen skal du bruge flg. grønsager:
- 1 løg (stort)
- 400 g blomkål (renset vægt)
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 3 kartofler
- 1 porre
Krydderier og smagstoffer, du skal bruge:
- 2 tsk stødt karry (mild til medium styrke, evt. mere)
- 2 tsk stødt garam masala
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 15 g frisk ingefær (ca. 1,5 spsk fint revet)
- 1 citrongræs
- 1 spsk soya sauce (evt. lidt mere)
- 1 spsk limesaft
- 1-2 spsk sød mango chutney (kan udelades, smag til)
Hak løg i tern, del blomkål i små buketter, og skær stokken i tern. Steg i olie i 5-10 minutter – varmt nok til, det tager farve.
Imens: Pil og pres hvidløg. Skræl gulerødder og kartofler, og skær i tern. Tilsæt sammen med karry, garam masala, gurkemeje og friskrevet ingefær. Vend rundt ved lidt lavere varme et par minutter.
Bank citrongræs, og snit den åben (så den stadig er samlet i bunden).Tilsæt den sammen med grønsagsbouillon, kog op, og lad suppen lige akkurat simre under låg i 10 minutter.
Tilsæt kokosmælk og soya. Rør rundt, til kokosmælken er helt smeltet.
Tip! Hvis du foretrækker en blendet suppe, kan du tage citrongræs op nu, og blende grundigt.
Rens porren grundigt, og skær i tynde skiver. Tilsæt kikærter og porre i suppen, og varm den godt igennem.
Smag til med lime – plus hvad du ellers synes, karrysuppen trænger til. Lidt stærkere: Mere karry eller chili. Lidt mere bid: Ingefær. Lidt mere salt: Soya eller salt. Lidt rundere: Farin, sukker eller lidt sød mango chutney.
Servér rygende varm med topping.