Scan for at gå til opskrift
Karrysuppe med kokosmælk
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 17 minutter min
Samlet 27 minutter min
Til karrysuppen skal du bruge flg. grønsager:
- 1 løg (stort)
- 400 g blomkål (renset vægt)
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 3 kartofler
- 1 porre
Krydderier og smagstoffer, du skal bruge:
- 2 tsk karry (mild til medium styrke, evt. mere)
- 2 tsk std garam masala
- 1 tsk std gurkemeje
- 15 g frisk ingefær (ca. 1,5 spsk fint revet)
- 1 citrongræs
- 1 spsk soja (evt. lidt mere)
- 1 spsk limesaft
- 1-2 spsk sød mango chutney (kan udelades, smag til)
Diverse, du skal bruge:
- 2 spsk olie
- 1 l grønsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 1 dåse kikærter (drænet)
Hak løg i tern, del blomkål i små buketter, og skær stokken i tern. Steg i olie i 5-10 minutter – varmt nok til, det tager farve.
Imens: Pil og pres hvidløg. Skræl gulerødder og kartofler, og skær i tern. Tilsæt sammen med karry, garam masala, gurkemeje og friskrevet ingefær. Vend rundt ved lidt lavere varme et par minutter.
Bank citrongræs, og snit den åben (så den stadig er samlet i bunden).Tilsæt den sammen med grønsagsbouillon, kog op, og lad suppen lige akkurat simre under låg i 10 minutter.
Tilsæt kokosmælk og soya. Rør rundt, til kokosmælken er helt smeltet.
Tip! Hvis du foretrækker en blendet suppe, kan du tage citrongræs op nu, og blende grundigt.
Rens porren grundigt, og skær i tynde skiver. Tilsæt kikærter og porre i suppen, og varm den godt igennem.
Smag til med lime – plus hvad du ellers synes, karrysuppen trænger til. Lidt stærkere: Mere karry eller chili. Lidt mere bid: Ingefær. Lidt mere salt: Soya eller salt. Lidt rundere: Farin, sukker eller lidt sød mango chutney.
Servér rygende varm med topping.