Hindbærdressing – sommersmag til din salat

Hindbærdressing giver dig en frisk, koncentreret smag af sommer i din salat. Supergod til salater med spidskål - og sommerens salater i det hele taget.

Hindbærdressingen står især i mit køleskab om sommeren, når jeg går på rov i skoven efter hindbær. Det er ikke dem alle, der er lige smukke (som dem i supermarkedet), så de er gode at sylte eller mose til en herlig salatdressing. Det giver virkelig dejlig hindbærsmag i hele salaten.

Hindbærdressing uden sukker

Jeg har lavet min hindbærdressing som en olie-eddikedressing med lidt sennep – og uden sødemidler. Jeg kan se, at mange tilsætter honning eller sukker i dressing – det gør jeg yderst sjældent, men hvis du synes det mangler – så er du velkommen.

Vil du gerne have en mere cremet dressing, kan du blende den, så olie og eddike emulgerer, og hindbærrene bliver helt fintdelte. Men bemærk – hindbærdressingen lagdeler sig igen, hvis den får lov at stå. Også i køleskabet.

Opbevar dressingen i køleskabet i en glas eller flaske med tætsluttende låg – så kan du nemt omryste den, før du hælder den over salaten. Holdbarhed – nogle dage, da den er lavet med friske hindbær.

Hindbærdressing

Hindbærdressing – smagen af sommer

Forb. tid 10 minutter
Giv de første stjerner!
En sød-syrlig dressing med den smukkeste farve. Perfekt til en salat, hvor du også bruger friske hindbær.
Antal: 1 glas

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • ½ dl hindbær
  • ½ fed hvidløg (valgfrit)
  • 1 spsk hindbæreddike (du kan også bruge æblecidereddike)
  • ½ dl god olie (fx 1 spsk olivenolie, 2 spsk rapsolie)
  • ½ tsk dijonsennep
  • et nip salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Pres hvidløg, og mos hindbærrene med en gaffel.
  • Ryst dressingen sammen i et glas.
  • Opbevar dressingen i køleskabet – den holder i hvert fald nogle dage.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Jeg bruger fx hindbærdressingen til en dejlig sommersalat (som jeg gerne laver hele året, når jeg trænger til et skud sommer):

Spidskålssalat med hindbær, feta og hindbærdressing
Hvis du har friske hindbær, får du fuld fornøjelse af dem i en hindbærsalat. De passer rigtig godt sammen med salt feta – og en hjemmelavet hindbærdressing, selvfølgelig!
Gå til opskrift
Spidskålssalat med hindbær - sommerens bedste salat

Hvis du også vil lave hindbæreddike, finder du opskriften her:

Hindbæreddike
Når sommerens hindbær er på deres højeste, kan du konservere nogle af dem og nyde dem i en hindbæreddike – fx perfekt til en hindbærdressing.
Gå til opskrift
Hindbærdressing og hindbæreddike-4
Hindbærdressing
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: