Følg med her:
Hindbærdressing – sommersmag til din salat
Hindbærdressingen står især i mit køleskab om sommeren, når jeg går på rov i skoven efter hindbær. Det er ikke dem alle, der er lige smukke (som dem i supermarkedet), så de er gode at sylte eller mose til en herlig salatdressing. Det giver virkelig dejlig hindbærsmag i hele salaten.
Hindbærdressing uden sukker
Jeg har lavet min hindbærdressing som en olie-eddikedressing med lidt sennep – og uden sødemidler. Jeg kan se, at mange tilsætter honning eller sukker i dressing – det gør jeg yderst sjældent, men hvis du synes det mangler – så er du velkommen.
Vil du gerne have en mere cremet dressing, kan du blende den, så olie og eddike emulgerer, og hindbærrene bliver helt fintdelte. Men bemærk – hindbærdressingen lagdeler sig igen, hvis den får lov at stå. Også i køleskabet.
Opbevar dressingen i køleskabet i en glas eller flaske med tætsluttende låg – så kan du nemt omryste den, før du hælder den over salaten. Holdbarhed – nogle dage, da den er lavet med friske hindbær.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- ½ dl hindbær
- ½ fed hvidløg (valgfrit)
- 1 spsk hindbæreddike (du kan også bruge æblecidereddike)
- ½ dl god olie (fx 1 spsk olivenolie, 2 spsk rapsolie)
- ½ tsk dijonsennep
- et nip salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Pres hvidløg, og mos hindbærrene med en gaffel.
- Ryst dressingen sammen i et glas.
- Opbevar dressingen i køleskabet – den holder i hvert fald nogle dage.
Jeg bruger fx hindbærdressingen til en dejlig sommersalat (som jeg gerne laver hele året, når jeg trænger til et skud sommer):
Hvis du også vil lave hindbæreddike, finder du opskriften her: