Følg med her:
Grønkålssalat med feta, vandmelon og quinoa
Grønkålssalat med vandmelon er min variant af en elsket sommerklassiker: Salat med vandmelon og feta. Prøv! Den smager skønt - og mætter!
Salat med vandmelon og feta er en skøn sommerklassiker, der kun har én ulempe: Den mætter ikke så længe. Derfor har jeg lavet min egen variation, en grønkålssalat med feta, vandmelon, avocado og quinoa. Her får den læskende vandmelon selskab af indtil flere mættende ingredienser, der smager godt og endda er ganske sunde. Lige noget for mig, min frokost og min madpakke.
Så gik der sommer i grønkålssalaten! En grønkålsversion af den populære salat med vandmelon og feta – så den mætter lidt mere og stadig smager skønt.
Antal: 4 personer
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 dl quinoa (rå)
- 3 dl vand
- salt (til quinoa)
- 200 g grønkål
- 4 spsk pinjekerner
- ½ bundt frisk mynte
- 2 avocados
- ½ kg vandmelon (uden skal)
- 100 g feta
Til dressingen skal du bruge:
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skyl din quinoa, og kog den i ca. 13 minutter. Sluk, bred den ud, og lad den køle af.
- Skær grønkålen fri af de grove ribber, og bad den i rigeligt vand. Slyng så vandet af i en salatslynge (eller rul og afdryp grønkålen i et rent viskestykke). Massér grønkålen med et par spiseskeer olivenolie, til den bliver blød og holder op med at knirke. Det tager et minut eller så. Hak den groft.
- Rist pinjekernerne let, og hak mynten groft. Skær avocado, feta og vandmelon i tern. Bland dressingen.
- Ryst dressingen sammen. Bland salaten i en stor skål eller et fad, fordel dressingen over og pynt med pinjekernerne.
Muttis tips
Du kan også bruge min olie-eddikedressing – lav en stor portion og hav dressing klar til mange af sommerens salater.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Pin
Del
Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Grønkålssalat, der smager af sommer
Selvom det er let sommermad, må salaten gerne mætte. Og det gør den, når den får:
- Grønkål – propfuld af fibre, der både stimulerer fordøjelsen, mikrobiotaen (det, der i gamle dage hed tarmfloraen) og mætter. I øvrigt får du også masser af C-vitamin og kalk med grønkålen.
- Feta – et tilskud af protein og fedtstof.
- Avocado – en ganske fed frugt med et højt indhold af fibre. Både fedt og fibre mætter godt. Det meste af fedtet i en avocado er i øvrigt enkeltumættede fedtsyrer, ligesom i olivenolie, og de har en positiv effekt på de sunde HDL-kolesterol (ifølge Hjerteforeningen).
- Quinoa – et proteintilskud, der mætter. Quinoa har for øvrigt også et hjertevenligt indhold af umættede fedt, der også er godt for det sunde HDL-kolesterol, lige som avocadoen. Samtidig indeholder quinoa vandopløselige kostfibre, der sænker mængden af det skadelige LDL-kolesterol i blodet. Så quinoa er på alle måder et godt tilskud til en salat, der gerne må fylde og mætte lidt mere.
Grønkålssalat til madpakken?
Er du sådan en som mig, der elsker grønkålssalater i din madpakke – eller bare anytime – så kan du også tjekke et par andre varianter. Der er lidt til enhver årstid:
Grønkålssalat med granatæble og avocado
Min første grønkålssalat – den med granatæble og blød avocado. En himmelsk kombination!
Gå til opskrift
Luksus grønkålssalat med appelsin, granatæble og knas
Denne grønkålssalat er for dig, der lige vil have salaten et niveau op – til jul, til gæster eller til forkælelse. Sød og syrlig, sprød og blød, fuld af farver.
Gå til opskrift