Flapjack – glutenfri müslibar med tranebær

Flapjack er en lynhurtig snack, der er lidt sundere end mange andre søde snacks. Her får du lækker gumlegaranti - og de er ganske glutenfri.

En flapjack er endnu en af mine favoritsnacks – eller skal vi sige det som det er: En kage, der forklæder sig som en lidt sundere snack. Men sandt er det i hvert fald, at flapjacks er lynhurtige at røre sammen, og du kan glæde dig til en god, sej og sød mellemting mellem en cookie og en müslibar.

Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

Flapjack – glutenfri müslibar med tranebær

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
Flapjacks er en af de ting, jeg altid får lyst til, hvis jeg ser dem på en cafe. En sød snack med masser at gumle på – og masser af smag. Nu har jeg lavet min egen opskrift!
Antal: 15 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 75 g flydende honning (eller lys sirup)
  • 100 g farin
  • 125 g smør
  • 200 g grove havregryn
  • 50 g mandler
  • 25 g nødder
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 35 g græskarkerner
  • 35 g sesamfrø
  • 35 g solsikkekerner

Sådan gør du: 

  • Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  • Beklæd metalformen med bagepapir.
  • Smelt smørret med farin og honning.
  • Hak mandler og nødder groft. Bland dem med alle de øvrige ingredienser. Bred det uden formen, og tryk det godt sammen. Glat overfladen, fx med en stor ske.
  • Bag dem i ca. 25 minutter, til dine flapjacks er gyldne. Lad dem køle af 3-5 minutter, og skær dem ud. Lad dem køle helt af, før du tager dem op af formen – ellers går de nemt i stykker.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

Gumlesikker og glutenfri snack

Flapjacken giver dig et godt skud energi i en fart, og samtidig får du masser at gumle på: Havregryn, nødder, kerner i lange baner – og tørret frugt som prikken over i’et. Du kan sagtens variere indholdet, bare du holder dig nogenlunde til mængderne. Kig, hvad du har i skufferne, og lav din egen mix.

Min flapjack er glutenfri – og hvis det er vigtigt for dig, så husk at bruge glutenfri havregryn.

Den skulle også have været 100 % økologisk, men min farin er konventionel – så der er jeg ikke helt i mål. Men med kerner fra Valsemøllen, smør fra Thise, økologisk honning og havregryn fra Netto, nødder fra Colombani og tranebær fra Urtekram – så er jeg da godt på vej 🙂

Flapjack - glutenfri müslibar med tranebær

Er du klar til mere havre og flere syrlige tranebær? Så prøv mine julesnitter med tranebær. Og den kan spises hele året!

Julesnitter med tranebær og crumble
Julesnitterne er et amerikansk inspireret bud på en lidt anderledes lille kage i juletiden. Bagt lidt som en opgraderet myslibar med tranebær og cashewnødder.
Gå til opskrift
Julesnitter med tranebær og crumble
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Hej Charlotte – jeg har ikke prøvet, men det er jeg sikker på, du kan. Bare sørg for, at den er helt kølet af (og stabil i faconen), inden den kommer i fryseren.
      Pøj pøj med det 🙂 Kh Bodil