Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Småkager med chokolade og nødder, sprød kant og sejt indre. Chokoladen smelter på tungen, nødderne knaser herligt - en ægte klassiker.
Hvis du har lyst til småkager, er de her småkager med chokolade og nødder svære at komme uden om. Sprød kant, knasende nødder og chokolade, der smelter på tungen – en ægte klassiker. Populær både hos børn og blandt voksne børn 😉
Jeg bager mine chokoladesmåkager med en blanding af brun farin og rørsukker. Farinen gør noget godt for smagen, og rørsukkeret giver den gode, sprøde kant. Hvis du vil have endnu mere smæk på smagen, kan du vælge muscovadosukker i stedet for farin. Den lyse variant giver en lidt karamelagtig smag – den mørke er næsten ovre i lakrids.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Småkager med chokolade og nødder er bedst friske. Men du kan roligt lave dej til en stor portion og bare fryse noget af dejen ned – enten i ruller eller i kugler, du kan forme med en isske. Så kan du bage friske småkager med chokolade på rekordtid en anden dag.
Jeg plejer at rulle dejen i stænger og pakke dem i smørrebrødspapir. Så kan du vælge:
Jeg kan se, at mine opskrifter på småkager især skyder til himmels, når det snart er jul. Men faktisk har jeg ikke mange småkager, jeg KUN bager til jul. Det skulle da lige være brunkager og vaniljekranse …
Men småkager har jeg i et væld af varianter, for eksempel:
Frysertricket er også særdeles velegnet til mine lakridssmåkager og de knap så kendte, men virkelig lækre drømmekage småkager. Så kan du have flere slags småkager klar til den pludselige småkagesult eller de uventede gæster.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Jeg lavede en dobbelt portion til vores bustur til Frankrig og de gik som “varmt brød” – meget lækre.
Det er bestemt ikke sidste gang denne produktion igangsættes
Hej Lene
Tak for en sød kommentar – det lyder som en skøn madpakke på en lang bustur.
Kh Bodil
Tænker at bage disse lækre småkager til vores sølvbryllup og vil gerne være lidt på forkant. Kan de holde sig i dåse i en god uges tid?
Hej Inger, det kan de sagtens! Bare sørg for, at du bager dem sprøde – så kan de holde sig sådan længe (allerbedst i en tæt plastpose i dåsen). God fornøjelse! Kh Bodil
De blev perfekte! Tak for en skøn opskrift.
Kh Inger
Tak Inger – det gør mig så glad at høre! Kh Bodil
Hej
Hvor mange er der til i en opskrift?
Hej Christina, der bliver ca. 55 stk af portionen. Men du behøver ikke bage dem alle på én gang 🙂 God bagelyst! Kh Bodil
Fantastiske chokoladesmåkager -intet mindre! For mange år siden mistede jeg min opskrift på favoritopskriften på chokoladesmåkager og disse minder så meget om den, så nu blir det disse, der er favorit! Jeg bagte nogle flere i går, – havde børnebørn på besøg og de udbrød alle som én :”ummm mormor, hvad er det der dufter så godt!!” …. Og ikke ret længe efter fik de selvfølgelig lov at smage til deres store glæde … og også min! TAK
Hej Karen Vibeke, ej, det var dog den bedste kommentar – tusind tak! Også min ældstes favorit. Hun bliver nærmest lidt fornærmet, hvis det ikke er dem jeg bager … haha. Rigtig god fornøjelse med opskriften, mange gange, kan jeg forstå. Kh Bodil