Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Hvis du har børn, er chokoladecookies svære at komme uden om. Sprød kant, knasende nødder og chokolade, der smelter på tungen – en ægte klassiker. Og jeg skulle hilse at sige, at den også er populær blandt voksne børn ;-)

Sukker, farin, muscovado – eller hva’?

Jeg bager mine chokoladecookies med en blanding af brun farin og rørsukker. Farinen gør noget godt for smagen, og råsukkeret giver den gode, sprøde kant. Hvis du vil have endnu mere smæk på smagen, kan du vælge muscovadosukker i stedet for farin. Den lyse variant giver en lidt karamelagtig smag – den mørke er næsten ovre i lakrids.

Chokoladecookies - sprøde småkager med chokolade og nødder

Ha’ dej til chokoladecookies klar i fryseren

Chokoladecookies er bedst friske. Men du kan roligt lave dej til en stor portion og bare fryse noget af dejen ned i ruller. Så kan du bage friske småkager med chokolade på rekordtid en anden dag.

Du kan bare rulle dejen i stænger, pakke dem i smørrebrødspapir og lægge dem i fryseren. Så kan du tage en stang ud, når småkagesulten melder sig. Du skal nok lige lade den ligge på køkkenbordet i 10 minutter, til den kan skæres.

Du kan også forme dejen til kugler med en isske og fryse dem ned enkeltvis. Så er de lige til at lægge på en bageplade næste gang.

Frysertricket er for øvrigt også særdeles velegnet til mine lakridssmåkager – så kan du have flere slags småkager klar til den pludselige småkagesult eller de uventede gæster.

Opskrift på chokoladecookies - småkager med chokolade og nødder

Desserter og kager

Du skal bruge:

  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g råsukker
  • 100 g farin
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 250 g mørk chokolade
  • 100 g nødder eller mandler - eller en blanding

Sådan gør du:

  1. Hak chokolade og nødder groft.
  2. Rør smør, sukker og farin godt sammen (håndmixer eller røremaskine). Tilsæt æg, mel, vaniljesukker, natron og salt på én gang, og rør hurtigt dejen jævn. Tilsæt så chokolade og nødder, og rør, til de er fordelt. Ikke længere!
  3. Læg bagepapir på 1 plader (eller 2) Tag dejen ud på bordet, og rul den ca. 25 cm lange stænger - tykkelse som et kosteskaft.
  4. Hvis du har tid - læg stængerne i køleskabet en times tid eller mere. Så er de nemmere at skære.
  5. Overvej, hvor mange cookies, der skal spises i dag - og skær dem op i ca. 2 cm lange stykker (eller den størrelse, du synes). Sæt dem på skærefladen på bagepapiret. God afstand - de flyder noget ud.
  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag dine cookies 8-15 minutter (efter størrelse), til de har sprøde kanter. De må gerne være bløde indeni.
  7. Gem de overskydende ruller i fryseren. Hvis der er nogen :-) Se tip ovenfor.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.