Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Brownies er en af de ting, der altid er i sæson – men brownies med hindbær er måske alligevel lidt mere en sommerbrownie? I hvert fald hvis du vil pynte med friske hindbær, og du ikke vil flyve hindbær ind fra den anden ende af verden.

Nå, jeg lavede dem nu faktisk uden for sæson og brugte frosne hindbær. Det gik fint. Især gik det rigtig fint at få dem afsat, da familien kom på besøg :-)

Brownies med hindbærHemmeligheden bag de bedste brownies

Egentlig er det ikke spor hemmeligt. Det er bare en forklaring – og forklaringen på, hvordan du får den bedste smag er næsten altid den samme. Gode råvarer (og okay – vær god ved dem).

Så hvis dine brownies med hindbær skal have smæk på chokoladesmagen, må du finde en chokolade med smæk på cacaoprocenten. Helst over 65. Og ikke den billigste, du kan opdrive.

På samme måde med sukkeret. Sukker er ikke bare sukker (det kan du læse mere om i mine tips her), og til brownies giver det mening at vælge sukker, der skruer max op for smagen. Altså – mørk muscovado.

Hindbær fra butikkerne smager sjældent af særlig meget, så hvis du har dem i haven, er du heldig. Vi andre må klare os med det, vi får serveret i Netto …

Vil du prøve andre brownies?

Man må gerne have mere end én browniefavorit. Jeg har pt. to. Så tjek også denne her med mokka

Opskrift på brownies med hindbær

Desserter og kager

Rækker til: 16-20 stk.

Du skal bruge:

  • 150 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g sukker
  • 50 g mørk muscovadosukker (eller farin)
  • 80 g mel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 75 g hindbær (evt. frosne)
  • Evt. friske hindbær til pynt. Eller frysetørrede.

Husk også:

  • Bageform ca. 20 x 20 cm, helst af metal
  • Bagepapir - eller smør til at smøre den med

Sådan gør du:

  1. Start med at gøre din bageform klar: Smør den grundigt med smør eller beklæd den med bagepapir. (Jeg er tilhænger af det sidste = mindre opvask).
  2. Smelt smørret blidt i en gryde. Hak chokoladen imens. Når smørret er helt smeltet: Tag det af varmen og rør chokoladen i. Rør rundt, til chokoladen er helt opløst også.
  3. Tilsæt nu de øvrige ingredienser UNDTAGEN hindbærrene. Rør, til dejen er jævn, og hæld den op i din form. Fordel hindbærrene ovenpå dejen, og tryk dem lidt ned.
  4. Tænd ovnen på 150 grader varmluft, sæt brownien ind, og bag den ca. 25-30 minutter. Tjek, at den er gennembagt ved at vippe lidt med den. Den må ikke skvulpe.
  5. Lad din brownie køle af, allerhelst nogle timer. Skær den i firkanter, og server med fx friske hindbær - og måske vaniljeis, hvis det er til dessert.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.