Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Chokolade til dessert eller til kaffen kommer i mange forklædninger. Her får du mundvandsfremkaldende brownies med hindbær - helt uimodståelige.

Brownies er en af de ting, der altid er i sæson – men brownies med hindbær er måske alligevel lidt mere en sommerbrownie? I hvert fald hvis du vil pynte med friske hindbær, og du ikke vil flyve hindbær ind fra den anden ende af verden.
Nå, første gang lavede jeg dem nu uden for sæson og brugte frosne hindbær (og de indfløjne til pynt). Det gik fint. Især gik det rigtig fint at få dem afsat, da familien kom på besøg …
Egentlig er det ikke spor hemmeligt. Det er bare en forklaring – og forklaringen på, hvordan du får den bedste smag er næsten altid den samme. Gode råvarer (og okay – vær god ved dem).
Så hvis dine brownies med hindbær skal have smæk på chokoladesmagen, må du finde en chokolade med smæk på cacaoprocenten. Helst over 65. Og ikke den billigste, du kan opdrive.
På samme måde med sukkeret. Sukker er ikke bare sukker, og til brownies giver det mening at vælge sukker, der skruer max op for smagen. Altså – mørk muscovado.
Hindbær fra butikkerne smager sjældent af særlig meget, så hvis du har dem i haven, er du heldig. Vi andre må klare os med det, vi får serveret i Netto …
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvordan får du den blanke overflade, spurgte min datter. Og ja, det synes jeg også hører til en brownie, og det er ikke svært. Det kræver blot, at du pisker æggesnapsen g-r-u-n-d-i-g-t. Den skal være hvid og luftig. Det kan sagtens tage mere end 5 minutter.
Så altså, tålmodighed. Det er ikke min spidskompetence, men jeg har fundet en model, hvor skålen og håndpiskeren kan passe sig selv, mens jeg ordner resten. Det er noget med en fugtig klud på kanten af skålen, som så holder håndmixeren. Tør ikke love, det virker med din skål og din mixer. Men måske har du en maskine, der fint passer sig selv.
Og hvis din hindbærbrownie skal få den helt rigtige tunge feeling, så bag gerne i god tid. Den er endnu bedre i morgen, når den har sat sig lidt. Du kan opbevare den ved stuetemperatur eller lidt køligere. Ingen grund til køleskab, der bare gør den helt stiv.

Man må gerne have mere end én browniefavorit. Jeg har fire. Så tjek også de her tre:



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)