Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Biscotti med mandler og citron

Knasende sprøde, uimodståeligt søde. Ristede mandler, aromatisk citronskal. Mmmm. Jo, mine italienske biscotti med mandler har det hele. Næsten. Det eneste, de mangler, hvis du spørger mig, er nemlig en kop espresso at dyppe i. En italiener vil måske sige Vin Santo.

Biscotti med mandler – men uden smør

Der er slet ikke fedtstof i mine biscotti, og det er der flere fordele ved: De bliver megasprøde. De bliver ikke bløde efter nogle dage. I det hele taget holder de længe, fordi der er ikke er fedtstof , der kan blive harsk.

Server dine biscotti med en god kop stærk kaffe – eller måske dyppet i et glas Vin Santo?

Biscotti med mandler og citron

Andre gode småkager …

De italienske biscotti er et hit. Men måske kunne du også være til …

Biscotti med kardemomme – min yndlings-sommersmåkage.

Biscotti med tørrede frugter og nødder – min første biscotti opskrift.

Chokoladecookies med nødder – en klassiker!

Småkager med lakrids og tranebær – en nyklassiker

Småkager med mandler, citron – og mønster!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Biscotti med mandler og citron - sprøde biscotti

Desserter og kager

Rækker til: 2 plader fulde

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 40 minutter i alt

Du skal bruge:

  • 250 g mel

  • 250 g rørsukker

  • 2 tsk bagepulver

  • fintrevet skal af 2 øko-citroner

  • 3 æg

  • 400 g mandler

Sådan gør du:

  1. Bland først mel, sukker og bagepulver. Tilsæt revet citronskal og æg, og rør dejen jævn. Det er lidt sejt, men undlad at bruge fingrene.

  2. Tilsæt mandlerne og rør, til de er fordelt.

  3. Drys mel på bordet, og skrab dejen ud på melet. Vend den hurtigt rundt, så den er dækket af mel på alle sider, og du kan arbejde med den. Ikke ælte :-)

  4. Gør to plader klar med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  5. Del dejen i 4 stykker, og rul dem hurtigt ud til stænger, der passer i bagepladens længde. Læg to på hver plade, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er lidt lysebrune.

  6. Læg stængerne på en rist i 5-10 minutter, og skru ned til 150 grader i ovnen.

  7. Skær stængerne i skiver på skrå med en skarp brødkniv. Læg dem tilbage på bagepapiret med skærefladen op/ned. Læg dem bare helt tæt. Bag dem anden gang i ca. 15 minutter. Hold øje – de skal blive lysebrune, men endelig ikke mørke.

  8. Lad dem køle helt af på en bagerist, og server med en god kop espresso!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tips til, hvordan du bager biscotti

  • Smag og krydring: Jeg bager mine biscotti blot med mandler (der smager ristede og skønt, når de er dobbeltbagte) og citronskal. Du kan supplere med 1 tsk vaniljesukker, hvis du har lyst.
  • Mandlerne: De skal ikke smuttes. Hurra!
  • Teknik: Dejen er klistret. Meget klistret. Så brug hænderne så lidt og så hurtigt som muligt.
  • Bagning: Biscotti skal bages to gange – først i lange stænger ved 180 grader varmluft. Bagefter skåret op, hvor du rister dem ved 150 grader, til de er sprøde. Vær opmærksom på, at der skal være god plads mellem stængerne ved første bagning, fordi de flyder ud.
  • Pensling: Jeg pensler aldrig mine biscotti. Men du kan pensle med æg før første bagning, hvis du gerne vil have en blank overflade.

Biscotti med mandler – en god hjemmebagt værtsgave

Jeg bruger tit mine biscotti som en lille hjemmelavet gave , når vi er inviteret ud. Bare i en pose eller et glas – og en lille sløjfe på. Voila. Det har jeg ikke fået nogen klager over – endnu da :-)

Hvad betyder biscotti?

Ja, det har jeg selvfølgelig googlet, og svaret er egentlig ret logisk. Det stammer fra latin ‘biscoctus’, som betyder dobbelt-bagt. Og det er de jo.

På nutidigt italiensk betyder biscotti bare småkage, og hvis man vil være lidt mere specifik i Italien, skal man sige cantuccini. Men i Danmark går det fint med biscotti.

Måske også noget for dig?

12 kommentarer til Biscotti med mandler og citron – sprøde biscotti

  1. Hej, god opskrift, meget nem. Jeg bruger mere citron og dutter massen i strimler på bagepladen i stedet at for at kæmpe med at lave strimler med i mel mv.

    1. Hej Elisabet, tak for din kommentar! Mere citron, det lyder godt. Jeg enes efterhånden godt med at rulle den meget løst i melet, men en alternativ fremgangsmåde, det kan man altid bruge :-) Kh Bodil

  2. Sååå lækre Biscotti!! Og mega nemme at lave. Jeg brugte min Mano de Budda som er en citron art, finger lign, deraf navnet. Den indeholder kun citronskal, ingen saft. Så mine Biscotti smagte meget af citron, herligt!!
    Tak for opskrift Mutti
    Mvh Lene

    1. Sååå dejlig kommentar, tusind tak Lene! Og da genialt med en citron, der nærmest kun har skal – når det er det, man skal bruge. Skønt du kan bruge opskriften, det varmer :-)
      Kh Bodil

  3. Hej
    Lyder lækkert – de skal prøves
    Men er lidt i tvivl om hvad du mener med råsukker
    – kan jeg bruge rørsukker???
    Mvh Lene

    1. Hej Lene, godt med en opmærksom læser! Jeg mener da rørsukker, jo. Rigtig god fornøjelse (og så vil jeg hygge mig med at rette i opskriften). Kh Bodil

      1. Hej
        Super – kan de også fryses ned som dej
        Eller holder de sig fint bagt et stykke tid?

        Mvh Lene

        1. Hm, jeg tror ikke, jeg ville fryse dem ned som dej. Der er noget med rå æg og fryser, der ikke spiller. Men de holder sig sprøde længe, bare du pakker dem lufttæt, bedst i plasticpose. Kh Bodil

  4. Super nemt.. jeg har forsøgt med hasselnød/mandel da jeg ikke havde nok mandler.
    Spændt på resultat ?

    1. Hej Mette, tak for din kommentar :-) Nu er dine biscotti forhåbentlig for længst færdige – jeg håber, du er godt tilfreds. Jeg vil bestemt mene, du sagtens kan mixe eller udskifte. Smagen er en anden, men afgjort også god! Kh Bodil

  5. Det er nogle fantastiske Biscotti😊👍🏻. Men hvor er ovnen også bare vigtig. Jeg har bagt dem både herhjemme og i Italien i vores hus der. Og ovnen i Italien brænder dem, hvis jeg bager efter graderne i opskriften, og jeg synes mandlerne får en mærkelig smag. Jeg har skruet ned til 170 grader og brugt almindelig ovn, men det gør ikke ret meget forskel. Hvor langt tænker du at jeg kan gå ned i grader?

    Venlig hilsen
    Bettina

    1. Hej Bettina, tak for din søde kommentar. Det lyder som om, din italienske ovn ikke har helt styr på sin temperatur, og det er svært at gætte på, hvor meget den skyder ved siden af. Det bedste vil være at tage et ovntermometer med derned og teste. Hvis det ikke er muligt, må du prøve dig lidt frem, som du sikkert allerede forsøger … Jeg vil sige, at småkager (og altså biscotti) fint kan bages ved 160 grader (varmluft) og tørres ved 125 – men det hjælper jo ikke så meget, hvis ovnens indbyggede termometer ikke passer. Desværre! Håber du får løst mysteriet :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.