Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Biscotti med mandler og citron

Knasende sprøde, uimodståeligt søde. Ristede mandler, aromatisk citronskal. Mmmm. Jo, italienske biscotti med mandler og citron har det hele. Næsten. Det eneste, de mangler, hvis du spørger mig, er nemlig en kop espresso at dyppe i. En italiener vil måske sige Vin Santo.

Biscotti uden smør

Der er slet ikke fedtstof i mine biscotti, og det er der flere fordele ved: De bliver megasprøde. De bliver ikke bløde efter nogle dage. I det hele taget holder de længe, fordi der er ikke er fedtstof , der kan blive harsk.

Server dine biscotti med en god kop stærk kaffe – eller måske dyppet i et glas Vin Santo?

Biscotti med mandler og citron

Andre gode småkager …

Biscotti med mandler er et hit. Men måske kunne du også være til …

Biscotti med kardemomme – masser af kardemomme!

Chokoladecookies med nødder – en klassiker!

Småkager med lakrids og tranebær – en nyklassiker

Småkager med mandler, citron – og mønster!

Biscotti med mandler og citron - sprøde biscotti

Desserter og kager

Rækker til: 2 plader fulde

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 40 minutter i alt

Du skal bruge:

  • 250 g mel
  • 250 g råsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • fintrevet skal af 2 øko-citroner
  • 3 æg
  • 400 g mandler

Sådan gør du:

  1. Bland først mel, sukker og bagepulver. Tilsæt revet citronskal og æg, og rør dejen jævn. Det er lidt sejt, men undlad at bruge fingrene.

  2. Tilsæt mandlerne og rør, til de er fordelt.

  3. Drys mel på bordet, og skrab dejen ud på melet. Vend den hurtigt rundt, så den er dækket af mel på alle sider, og du kan arbejde med den. Ikke ælte :-)

  4. Gør to plader klar med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  5. Del dejen i 4 stykker, og rul dem hurtigt ud til stænger, der passer i bagepladens længde. Læg to på hver plade, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er lidt lysebrune.

  6. Læg stængerne på en rist i 5-10 minutter, og skru ned til 150 grader i ovnen.

  7. Skær stængerne i skiver på skrå med en skarp brødkniv. Læg dem tilbage på bagepapiret med skærefladen op/ned. Læg dem bare helt tæt. Bag dem anden gang i ca. 15 minutter. Hold øje – de skal blive lysebrune, men endelig ikke mørke.

  8. Lad dem køle helt af på en bagerist, og server med en god kop espresso!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Biscotti med mandler – en god hjemmebagt værtsgave

Jeg bruger tit mine biscotti som en lille hjemmelavet gave , når vi er inviteret ud. Bare i en pose eller et glas – og en lille sløjfe på. Voila. Det har jeg ikke fået nogen klager over – endnu da :-)

Hvad betyder biscotti?

Ja, det har jeg selvfølgelig googlet, og svaret er egentlig ret logisk. Det stammer fra latin ‘biscoctus’, som betyder dobbelt-bagt. Og det er de jo.

På nutidigt italiensk betyder biscotti bare småkage, og hvis man vil være lidt mere specifik i Italien, skal man sige cantuccini. Men i Danmark går det fint med biscotti.

 

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Biscotti med mandler og citron – sprøde biscotti

  1. Hej, god opskrift, meget nem. Jeg bruger mere citron og dutter massen i strimler på bagepladen i stedet at for at kæmpe med at lave strimler med i mel mv.

    1. Hej Elisabet, tak for din kommentar! Mere citron, det lyder godt. Jeg enes efterhånden godt med at rulle den meget løst i melet, men en alternativ fremgangsmåde, det kan man altid bruge :-) Kh Bodil

  2. Sååå lækre Biscotti!! Og mega nemme at lave. Jeg brugte min Mano de Budda som er en citron art, finger lign, deraf navnet. Den indeholder kun citronskal, ingen saft. Så mine Biscotti smagte meget af citron, herligt!!
    Tak for opskrift Mutti
    Mvh Lene

    1. Sååå dejlig kommentar, tusind tak Lene! Og da genialt med en citron, der nærmest kun har skal – når det er det, man skal bruge. Skønt du kan bruge opskriften, det varmer :-)
      Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.