Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Biscotti med mandler og citron

Biscotti med mandler og citron

Antal 80 stk.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

  • 2 citroner (økologiske, skallen)
  • 250 g mel
  • 250 g rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 400 g mandler
  • mel til bordet

Dine egne noter

Tilberedning

  • Riv først citronskal. Bland så mel, sukker og bagepulver. Tilsæt revet citronskal og æg, og rør dejen jævn. Det er lidt sejt, men undlad at bruge fingrene.
  • Hak mandlerne groft, tilsæt dem og rør, til de er fordelt.
  • Drys mel på bordet, og skrab dejen ud på melet. Vend den hurtigt rundt, så den er dækket af mel på alle sider, og du kan arbejde med den. Ikke ælte :-)
  • Gør to plader klar med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Del dejen i 4 stykker, og rul dem hurtigt ud til stænger, der passer i bagepladens længde. Læg to på hver plade, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er lidt lysebrune.
  • Læg stængerne på en rist i 5-10 minutter, og skru ned til 150 grader i ovnen.
  • Skær stængerne i skiver på skrå med en skarp brødkniv. Læg dem tilbage på bagepapiret med skærefladen op/ned. Læg dem bare helt tæt. Bag dem anden gang i ca. 15 minutter. Hold øje – de skal blive lysebrune, men endelig ikke mørke.
  • Lad dem køle helt af på en bagerist, og server med en god kop kaffe!