Brownies med hindbær – de smelter i munden!

Chokolade til dessert eller til kaffen kommer i mange forklædninger. Her får du mundvandsfremkaldende brownies med hindbær - helt uimodståelige.

Brownies er en af de ting, der altid er i sæson – men brownies med hindbær er måske alligevel lidt mere en sommerbrownie? I hvert fald hvis du vil pynte med friske hindbær, og du ikke vil flyve hindbær ind fra den anden ende af verden.

Nå, første gang lavede jeg dem nu uden for sæson og brugte frosne hindbær (og de indfløjne til pynt). Det gik fint. Især gik det rigtig fint at få dem afsat, da familien kom på besøg …

Hemmeligheden bag de bedste brownies

Egentlig er det ikke spor hemmeligt. Det er bare en forklaring – og forklaringen på, hvordan du får den bedste smag er næsten altid den samme. Gode råvarer (og okay – vær god ved dem).

Så hvis dine brownies med hindbær skal have smæk på chokoladesmagen, må du finde en chokolade med smæk på cacaoprocenten. Helst over 65. Og ikke den billigste, du kan opdrive.

På samme måde med sukkeret. Sukker er ikke bare sukker, og til brownies giver det mening at vælge sukker, der skruer max op for smagen. Altså – mørk muscovado.

Hindbær fra butikkerne smager sjældent af særlig meget, så hvis du har dem i haven, er du heldig. Vi andre må klare os med det, vi får serveret i Netto …

Brownies med hindbær

Brownies med hindbær

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 55 minutter
Giv de første stjerner!
Er du vild med brownies, så prøv denne variation med hindbær. Det giver lige et syrligt pift i den intense chokolade.
Antal: 16 stykker

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 80 g smør
  • 165 g mørk chokolade
  • 165 g sukker
  • 65 g farin (eller mørk muscovadosukker)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 60 g mel
  • 1,5 spsk kakao
  • 75 g hindbær (evt. frosne)
  • friske hindbær til pynt (valgfrit)

Sådan gør du: 

  • Start med at beklæde din bageform med bagepapir.
  • Smelt smørret blidt i en gryde. Hak chokoladen imens. Når smørret er helt smeltet: Tag det af varmen og rør chokoladen i. Rør rundt, til chokoladen er helt opløst også.
  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn (over/undervarme)
  • Pisk æggene luftige med sukker, farin og vaniljesukker. 4-5 minutter. Vend æggemassen i chokoladeblandingen – forsigtigt, så du bevarer luftigheden.
  • Sigt nu mel og kakao i. Rør forsigtigt, kun lige til dejen er jævn, og hæld den op i din form. Fordel hindbærrene ovenpå dejen, og tryk dem en anelse ned.
  • Sæt brownien ind, og bag den ca. 25 minutter. Tjek, at den er gennembagt ved at vippe lidt med den. Den må ikke skvulpe, og der må ikke følge blød dej med op, hvis du prikker i den.
  • Lad din brownie køle af, allerhelst nogle timer. Skær den i firkanter, og server med fx friske hindbær – og måske vaniljeis, hvis det er til dessert.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hindbærbrownies med blank, krakeleret overflade

Hvordan får du den blanke overflade, spurgte min datter. Og ja, det synes jeg også hører til en brownie, og det er ikke svært. Det kræver blot, at du pisker æggesnapsen g-r-u-n-d-i-g-t. Den skal være hvid og luftig. Det kan sagtens tage mere end 5 minutter.

Så altså, tålmodighed. Det er ikke min spidskompetence, men jeg har fundet en model, hvor skålen og håndpiskeren kan passe sig selv, mens jeg ordner resten. Det er noget med en fugtig klud på kanten af skålen, som så holder håndmixeren. Tør ikke love, det virker med din skål og din mixer. Men måske har du en maskine, der fint passer sig selv.

Og hvis din hindbærbrownie skal få den helt rigtige tunge feeling, så bag gerne i god tid. Den er endnu bedre i morgen, når den har sat sig lidt. Du kan opbevare den ved stuetemperatur eller lidt køligere. Ingen grund til køleskab, der bare gør den helt stiv.

Brownies med hindbær - hindbærbrownies

Vil du prøve andre brownies?

Man må gerne have mere end én browniefavorit. Jeg har fire. Så tjek også de her tre:

Brownie med påskeæg – påskebrownie
Hvis du gerne vil servere en nem og fin kage til påske, så er den her. En portion giver 24 stykker, så du kan godt invitere mange gæster ◡̈ Og resten kan sagtens fryses.
Gå til opskrift
Brownie med påskeæg - påskebrownie
Nemme brownies uden nødder
Der er dømt smeltende chokolade i munden, når du bager dine egne brownies. Med den rigtige blanke overflade og fuld af mørk chokolade.
Gå til opskrift
Nem brownie uden nødder - den ultimative!
Espresso brownies med valnødder
Chokolade og kaffe er altid et godt match – og i en espresso brownie er det endnu bedre. Nem at lave!
Gå til opskrift
Espresso brownies med valnødder
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hej Bodil, jeg lavede din fine brownie i dag!
    Men det virker underlig at bage den ved 150 grader, som der står i opskriften? Jeg har aldrig set en kage blive bagt ved så lav temperatur, og rigtig nok var min brownie efter 25 minutter ved 150 graders varmluft stadig mere dej end kage.

    Måske var det en slåfejl? Eller måske er min ovn bare virkelig koldt, det er også sket før…

    Men i hvert fald tak for opskriften!

    Mvh Katja

    • Hej Katja, tak for dit spørgsmål!

      Faktisk bager jeg den ved 150 grader, og det kan man godt, når man bager med varmluft. Men jo altså kun hvis ovnen er 150 grader – og der er din og min ovn vist ikke helt enige om, hvad det er … 😉 Jeg måtte lige en tur tilbage i min mors gemmer, for hun var den første, der lavede en kogebog til varmluftsovne for MANGE år siden. Og jo, ganske rigtigt: Hun bagte formkager ved bare 140 grader. Og det er gennemtestet utallige gange, men altid med et kontroltermometer, for ovnen kan man desværre sjældent stole på. Generelt skal man skrue temperaturen 10-20 % ned, når man bager med varmluft frem for almindelig ovn. (Dog ikke når du bager gærdeje, der elsker høj varme. Her skal tiden bare være kortere i stedet, men det er en anden snak).

      Så er der selvfølgelig også det med brownies, at de ikke skal bages for meget – så bliver det nærmest bare en chokolade-sandkage. Men flydende skal den selvfølgelig ikke være. I get your point.

      Jeg håber, du og din ovn blev enige om en temperatur, der fik bagt din brownie – ikke for meget og altså heller ikke for lidt!

      Fortsat god bagelyst!
      Kh Bodil